IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA Ceed също става кросоувър

Новата версия ще е на пазара от лятото

KIA Ceed също става кросоувър

Компанията KIA публикува първа скица на бъдещ "вдигнат" хечбек на базата на модела Ceed. Според предварителни информации, той ще се казва XCeed, като ще се появи на пазара до лятото.

Бъдещият KIA XCeed няма да бъде просто хечбек с пластмасова защита по каросерията и увеличен пътен просвет, а оригинален модел. Той ще получи собствена каросерия и ще бъде по-голям от познатия хечбек. Очаква се дължината на автомобила да нарасне от сегашните 4310 мм до 4390 мм. Обемът на багажника също ще бъде увеличен - от 395 на 426 литра.

KIA Ceed

Премиерата на автомобила може да се състои по време на автосалона в Женева следващия месец. Той ще се предлага само с предно предаване, като ще се настани между Stonic и Sportage в моделната гама на марката.

Освен XCeed корейците готвят и други промени в гамата на модела. Той ще получи като опция виртуално комбинация от прибори на екран с диагонал 12,3 инча, нов дисплей на мултимедията - 10,25-инчов (сегашният в топ-версиите е 8-инчов), преработен блок за управление на климатика, допълнителни системи за безопасност и задни дневни светлини.

KIA Ceed

В гамата двигатели също ще има промени. През лятото на пазара в Европа ще се появи "мек хибрид" с 48-волтов стартер генератор, който ще помага на двигателя при ускорение. През есента ще излезе и пълноценен хибрид, който ще са зарежда от електропреносната мрежа. В системата влизат двигател 1.6 GDI и електромотор.

Догодина трябва да се появи и изцяло електрическа версия, която ще е достъпна само за XCeed.

Снимки: KIA

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Защо просто не го направят на базата на комбито както правят всички други.Макар че тийзъра (ако е от Киа) изглежда обещаващо