IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lexus IS също ще получи мотор BMW

В гамата на модела ще влезе 3,0-литровият двигател с 340 к.с. от Toyota Supra

Новият Lexus IS също ще получи мотор BMW

Следващото поколение на седана Lexus IS ще получи редовия 6-цилиндров турбомотор BMW, който се поставя на роудстъра Z4 и на възродената  Toyota Supra. Това съобщава японското издание Best Car, което се позовава на свои източници.

На новата Supra двигателят развива 340 к.с. и 500 Нм, като се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Той позволява на купето а Toyota ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди и развиване на максимална скорост от 250 км/ч.

Освен него, гамата задвижващи агрегати на следващия Lexus IS ще включи турбомотори с обем 2,0 и 2,4 литра, а също така и хибридна система, в чиято основа е 2,5-литров двигател. Вероятно ще има и "напомпана"версия - F, която ще разчита на мотор V6 с две турбини, който се поставя на флагмана на марката LS500.

В основата на новия Lexus IS е модулната платформа TNGA, благодарение на която автомобилът ще е със 150 кг по-лек от предшественика си. Използването на новото шаси ще позволи междуосието да бъде увеличено с 40 мм, което ще остави повече пространство в салона. 

Снимка: Lexus

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Ужас! Атмосферните мотори на Lexus IS, бяха много надеждни. Не мога кажа същото за двигателите на БМВ последните години. След като бяха заети в последните 10 години да си оптимизират печалбата, от Тойота изостанаха много (с всичко не само с двигателите, салона на нов Лексус е същият като на такъв отпреди 10 години). Интересно защо хората биха платили безумните пари които Лексус иска, вместо просто да си купят БМВ ...