IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz SL получи суперлуксозна версия

С Grand Edition немците подготвят смяна на поколенията на роудстъра

Mercedes-Benz SL получи суперлуксозна версия

Произвежданият от 2012 г. роудстър Mercedes-Benz SL (R231) получи специална версия Grand Edition. Тя ще бъде представена официално на автосалона в Женева през март, но европейските дилъри вече приемат поръчки за нея.

Mercedes-Benz SL Grand Edition ще се предлага в две модификации - SL 400 с би-турбо V6 мотор с обем 3,0 литра (367 к.с.и 500 Нм) и SL 500 c 4,7-литров V8 (455 к.с. и 700 Нм). Скоростната кутия е еднаква - автомат  9G-Tronic. При по-слабия вариант ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, а при по-мощния - 4,3 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

За роудстъра са предвидени различни варианти на боя - 4 металик, стандартен черен и бял, няколко оттенъка на сиво и специален черен Obsidian Black. Специалната серия ще получи 10-спицеви джанти AMG с размер 19 цола отпред и 20 отзад.

В салона се залага на кафява и черна перфорирана кожа. Автомобилът е оборудван със специална система за затопляне на вратовете на водача и пътника Airscarf, снижено с 10 мм окачване с агресивни настройки, специална седалки с функция за масаж и активен асистент за паркиране.

Това ще е една от последните версии на сегашния Mercedes-Benz SL. Следващото поколение на модела ще излезе през 2020 г., като ще стане част от гамата на Mercedes-AMG. Топ-версията на роустъра ще получи хибриден задвижващ агрегат с 800 к.с.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500