IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко реално харчат големите всъдеходи на KIA и Volkswagen

Американска агенция разкри разхода на моделите Telluride и Atlas

Колко реално  харчат големите всъдеходи на KIA и Volkswagen

Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) разкри данните за реалния разход на гориво на два нови големи всъдехода, които се предлагат на местния пазар. Това са KIA Telluride и Volkswagen Atlas.

Според тестовете на EPA, версията на KIA Telluride с предно предаване изминава 20 мили с галон бензин Regular в градски условия. Обърнато в европейските стандарти това показва разход от 11,8 л/100 км. Извън града кореецът достига 26 мили с галон, което е 9 л/100км.

KIA Telluride

Що се касае до версията със задвижване на четирите колела, тук резултатите са по-високи. В града KIA Telluride AWD харчи 12,4 л/100 км (19 мили с галон), а извън него - 9,8 л/100 км. И двете модификации разчитат на атмосферен 3,8-литров V6 с мощност 295 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия.

По този начин, минаването на 25 мили (40 км) в САЩ излиза около 2,71 долара. За пробег от 15 000 мили на година (над 24 000 км) собственикът на големия всъдеход на KIA ще похарчи за бензин 1650 долара, при условие, че 45% от пътуванията са извън града.

VW Atlas

При VW Atlas, оборудван с 3,6-литров V6, разходът на гориво в градски условия е 13,8 л/100 км. При движение извън града кросоувърът на германския производител харчи 10,2 л/100 км, съобщава EPA. 

Годишните разходи за гориво, които трябва да направи собственикът на Atlas, при същите условия - пробег от 24 000 км (45% извън града), възлизат на 1800 долара. 

Снимки: KIA, Volkswagen

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Любезния лос ( преди 4 години )
    Шофирането в града може да е доста относително понятие. Американските градове, без най-големите, имат по-малко светофари и стопове. По големите улици често има зелена вълна и по-рядко се спира. Също така измерванията се правят на вече загрял двигател. Всички знаем, че двигателя *** най-много докато загрее. Моята кола ми харчи точно колкото дават официално но не карам в центъра на града и рядко съм в задръствания.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ушев ( преди 5 години )
    Да съм казал, че съм засичал колко гори в Европа? Жена ми го търкаля това 6-цилиндрово Соренто вече повече от 8 години. Telluride е с по-модернизиран двигател, но е по-голям и тежък.Седни си - двойка.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Nemo ( преди 5 години )
    Къде я засякахте, че гори толкова киата? Аз едно бензиново Соренто не см видял в София. Да не говорим, че с този мотор никога не се е родавала в Европа. А това от статията е модел, който току що излиза и още го няма тук. Така, че този който "знае" колко гори от лични наблюдения, е лъжец. Не ме занимавайте с нещастници!
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ушев ( преди 5 години )
    Киа Соренто 3500 кубика, предно предаване, модел 2011 бензин гори към 15/100 градско, 10/100 меддуселско
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    antired ( преди 5 години )
    Киа Соренто, 2500 кубика, 140 коня гори 15 градско минимум и 9- 10 извън града дизел. И това при културно каране. Така, че тоя звяр 300 коня ще гори 12 градско, ама друг път....
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ушев ( преди 5 години )
    Добави по 3-4 литра на 100км за градско и горе долу стават реални.
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    mancho ( преди 5 години )
    Ако това са реални цифри за разход, то излиза че са супер икономични тези мпс-та....
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Ушев ( преди 5 години )
    Не ги разкри, а ги публикува. EPA не прави тестове, а дава условията прикоито се правят. Производителите са тези, които тестват и докладват на EPA. В повечето случаи в реалния живот колите горят повече в града и горе-долу толкова, че и по-малко извънградско.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До Петър Захариев ( преди 5 години )
    Само не ми стана ясно защо за KIA си писал разходите както по US стандарта (мили за галон), така и по BG стандарта (литри на 100км), а за гоУемиУ гоУф не си.Аз сега как да смятам колко гори гоУемиУ гоУф по US стандарта? Как ще заспя довечера?