IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа кемпер, захранван от рециклирани батерии

Концепцията е създадена с помощта на фирмата OPUS

Nissan показа кемпер, захранван от рециклирани батерии

Японският производител Nissan разкри концепция на сгъваем кемпер, захранван от рециклирани батерии от елекрическия модел Leaf.За създаването на X Concept, както е името на кемпера, компанията си е партнирала със специализираната фирма OPUS.

X Concept

Основната отличителна черта на концепцията е захранващият блок, който използва рециклирани батерии от модела Leaf. Литиево-йонните батерии, които осигуряват енергия за седмица, са с капацитет 700 кВт/ч и мощност от 1 кВт. Блокът може да се презареди напълно само за час, като се използва изход с напрежение 230 волта. Друга опция за зареждане е посредством соларен панел, като използването на този вариант отнема от 2 до 4 часа.

X Concept

Отвътре X Concept разполага с места за сядане, трапезария и спалня за 6 души. Други удобства са микровълнова фурна, газов котлон и хладилник. Налични са също и USB изходи за зареждане на смартфони, LED осветление, TV проектор, както и 4G Wi-Fi точка, чрез която могат да се свържат до 10 устройства.

Кемперът, който е оборудван с оф-роуд гуми и багажник за велосипеди и каяк, ще бъде представен официално между 19 и 24 февруари, като засега цената не е ясна. Предполага се обаче, че тя ще започва от около 19 000 евро.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много добро! Само цената му нещо не ме радва. Доста е висока според мен, но пък тези неща са скъпи по принцип. Все пак за същата сума можеш да си вземеш нещо с твърд покрив, но пък при него броят на спящите и някои екстри ще са по-малко вероятно. Това обаче е по-леко и няма да ти трябва книжка за ремарке с тегло над 750 кг.