IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla размазва Infiniti със 150 км/ч (ВИДЕО)

Като по чудо, няма загинали при нцидента

Tesla размазва Infiniti със 150 км/ч (ВИДЕО)

Видео от страховита катастрофа, при която Tesla Model S удря с висока скорост Infiniti, след като преминава на червено, се появи в интернет. Инцидентът е от 21 октомври 2018 г. в Маями и като по чудо няма загинали, съобщава insideevs.com.

Тримата возещи се в SUV-модела са тежко ранени, но оцеляват. Според полицията, електромобилът се е движил със скорост от 128 мили в час (206 км/ч), но все пак неговият водач е успял да натисне спирачката и при самия удар скоростта е 93 мили (150 км/ч). Изглежда и аварийната система на Tesla-та се опитва да забави автомобила точно преди сблъсъка.

Шофьорът на електромобила е избягал от мястото на катастрофата, като се е предал на полицията едва на 25 януари. 38-годишният Жозе Мануел Сото е обвинен в безразсъдно шофиране, причиняващо тежка телесна повреда. Пострадалите в Infiniti-то са с фрактури на ребрата, при които са пробити белите дробове, и счупени крайници. Единият е с тежка черепно-мозъчна травма, но въпреки това всички са оживели. За това помага и екипът на "Бърза помощ", който чака на същия светофар.

По време на удара автопилотът на електромобила не е бил включен, тъй като той не позволява подобно опасно шофиране с висока скорост. Според изпълнителния директор на Tesla, ако автопилотът е работел, е нямало да се стигне до инцидент.

"Имаме случай на безразсъдно шофиране и човекът зад волана на Tesla е виновен. Въпреки това, подобни инциденти показват високата безопасност на автомобилите ни, тъй като и двамата возещи се не са пострадали. Безопасността на Infiniti явно също е добра, тъй като колата е ударена от страни, където защитата е по-трудна", обясни Мъск.

0 от 500