IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-безопасните коли в Европа за 2019 г.

Euro NCAP обяви победителите в 3 категори

Най-безопасните коли в Европа за 2019 г.

Експертите от европейската независима организация  Euro NCAP направиха класация за най-безопасните автомобили на континента. Данните от краш-тестовете, проведени в началото на 2019 г., бяха публикувани от сайта CarBuyer.

Mercedes-Benz A-Class

На първо място в категорията "компактен семеен автомобил" е Mercedes-Benz A-Class, който осигурява 96-процентова безопасност за възрастните пасажери при катастрофа. Моделът е оборудван с асистент на внезапно спиране, система за подържане на лентата на движение и система, следяща за умора у водача. Второ и трето място в тази категория заемат Ford Focus и Nissan Leaf.

Audi A6

В класа на "големите семейни автомобили" победител е Audi A6, който постига най-добри резултати при изпитанията. Той демонстрира най-висока защита за възрастни (93%) и деца (85%), а освен това е оборудван с най-съвременни технологии и система за безопасност. След Audi A6 се нареждат Mazda6, Volvo V60 и Lexus ES.

BMW X5

Най-надежден при кросоувърите се оказва BMW X5, което осигурява съответно 89 и 86% безопасност за възрастни и деца. Баварецът също е похвален заради наличието на най-модерни системи за сигурност и асистенти на водача. В класирането той изпреварва Volkswagen Touareg, Jaguar I-Pace и Hyundai Nexo.

Снимки: EuroNCAP

0 от 500