IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се подиграва на електромобилите (ВИДЕО)

Дори феновете на японската марка я критикуват в социалните мрежи

Toyota се подиграва на електромобилите (ВИДЕО)

Японската компания Toyota реши да си направи подигравка с електромобилите в своята нова реклама на хибридната версия на модела Corolla. Това не се хареса не само на феновете на автомобилите на ток, но и на привържениците на марката. Рекламата е предназначена за британския пазар.

Изглежда, че Тойота, която някога бе новатор в създаването на екологично чисти автомобили, продължава упорито да не забелязва промените на пазара и настоява на своето неприемане на електрически коли, насърчавайки абсурдната концепция за технологията на самозареждащия се хибрид, който все още е 100% захранван от бензин, коментират фенове на марката в социалните мрежи.

Освен това Toyota твърди, че сегашната технология на литиево-йонните батерии не е достатъчно добра за производство на прилични електрически превозни средства и в същото време продължава да използва остаряла технология на никел-метални хидридни батерии в повечето от хибридите си. Вероятно също така японската компания не може да приеме факта, че много нейни фенове й обърнаха гръб за сметка на истинските електромобили, коментират други.

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тойота първи в света ( преди 2 години )
    Най-доброто решение към днешна дата! От статията се вижда, че автора не е започнат с автомобили, батерии, никелови, литиеви или други. Вероятно няма и кола!
  • #24
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Васо ( преди 5 години )
    Хибрида е примамка за умствено изостанали, това е нищо, голямо нищо, на геврека дупката,нищо не пести, а е супер скъп за подръжка, също толкова ненужно като старт-стопа,сензор за дъжд и пр дивотии.Елколите са средство за придвижване от точка А до точка Б, а понякога дори и обратно. Толкова.Елкола в Аляска?В Сибир?Мооже, слагате тубите с тока отзад в багажника и пукот.
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Чо :) ( преди 5 години )
    Рекламата е супер и еЗакачка, не е подигравка. Имах hybrid на Toyota и пак си взех hybrid на Toyota.Харесвам повече да се движа на електричество, но сегашните ЕЛЕКТРИЧЕСКИ са с много нисък пробег, който едва стига половината от обявения, когато караш колата НОРМАЛНО. Но ПРОБЛЕМЪТ е времето за заряд. За да минеш още 300 км (нормално) и да трябва да чакаш два часа и ако има бързозарядна станция и то свободна...След време SuperCap батерия - тогава само електрическа 1000 км за 5 мин ch ...
  • #22
    6 rate up comment 2 rate down comment
    lordlosh ( преди 5 години )
    И тия електрически багии, ако искаш да ги караш както си му е реда, дори в града му пробега ще е на 1/2 от това, което дават по каталог.Много са си прави и реално електромобилите в момента изобщо не са добри и не си заслужават.Просто адски много реклама им се прави и адски много ни ги бутат в очите изкуствено.Това му се вика тикане.Да не говорим и че изобщо не се карат, така както ги описват. Масовите коли все още са си бензин и дизел и ще е така, докато действително не влязат в час с ...
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    lordlosh ( преди 5 години )
    И искам да добавя, че Тойота са адски прави. Хибридните коли в момента са най-добрата оферта.Стига с тия 500км. без зареждане, че става супер смешно. Това е като разхода на повечето коли, където реалността е с поне 2-3 литра отгоре, а в дадени случаи и с 4.На магистрала с едно прилично каране, тия електрически недоразумения, вероятно и половината от посочения пробег няма да изминат.Да не говорим, че всичко, което включите намалява пробега - радио, климатик и каквото още се сетите.
  • #20
    16 rate up comment 1 rate down comment
    lordlosh ( преди 5 години )
    Всъщност единственото заяждане и подигравателно отношение е спрямо Тойота и то от автора на статията.Рекламата е супер добра и на това му се вика закачка, а не подигравка.И като кажат феновете на марката в социалните мрежи реагираха и бля, бля, бля и ми иде да повърна.Първо всеки може да се пише, че е фен на която си иска марка. То може и 1000 човека да се представят за фенове на Тойота и нито 1 от тях да не е .
  • #19
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 5 години )
    И какво толкова скандално има - показва реалността! С кой модел електрическа кола мога да тръгна от София да отида на бизнес среща в Бургас и да се върна в рамките на 15 часа да речем?!?! А ако температурите се задържат по -10 градуса за няколко дни, може и изобщо да не мога да стигна до Бургас с едно зареждане! За да се стигне до бум на ел. коли не трябват само батерии и зарядни станции! Трябва и производство на ток! И то екологично производство!Иначе какъв е смисъла!?!?!
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Интересно е да се наблюдават продажбите на Тойота в Европа преди и след отказа от дизела. В коя посока ще тръгнат?
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    PHEV на първо четене изглеждат много привлекателни. Но седнах и си направих сметката. Ако е втора кола в семейството и се кара само градско, парите не се избиват. В чужбина стана бум с тях, защото даваха субсидия като за ел. кола. Спряха, и продажбите се сринаха.
  • #16
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Някой ( преди 5 години )
    Електричките са една пропаганда, както повечето неща на тоя свят, претендиращи да бъдат нещо хубаво за хората. Всъщност е идея, родена отново от корпоративни интереси, като всичко на тоя свят. Никой не го е.е за екология! Хората са овце и не виждат по-далече от един метър около тях. Докато е така, ще вярват и ще правят това, което каже падаря!