IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скъпите коли в САЩ - без преден номер

Законопроектът засяга автомобилите на стойност поне 60 000 долара

Скъпите коли в САЩ - без преден номер

Политикът от Тексас - Кен Кинг, предложи в щатския законодател орган законопроект, който да елиминира изискването за регистрационен номер, монтиран отпред, за коли с регистрация в щата. Републиканецът Кинг е член на Камарата на представителите на Тексас вече трети мандат.

Накратко, законопроектът изменя действащото законодателство относно изискванията за регистрационни номера, като добавя "луксозни автомобили" към изключенията. Под това определение трябва да попаднат "леките автомобили, чиято препоръчителна цена на производителя е не по-малка от 60 000 долара за базовия модел“.

Тук възниква голям въпрос: защо не всички автомобили да нямат предни номера? Този въпрос бе зададен на Кинг, който отговори по следния начин: "Почти всяка кола струва повече от 60 000 долара, особено спортните. А това са автомобили без традиционни брони, които имат регистрационен номер".

Очевидно, Mazda MX-5, Subaru BRZ, Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Nissan 370Z и новата Toyota Supra не заслужават да бъдат наричани спортни автомобили. Дори Corvette - модел, който King специално споменава като пример за създаването на този законопроект, се продава на базова цена от 55 900 долара. Да, регистрационните номера, разположени отпред, могат да развалят стилния дизайн на съвременните автомобили, но те многократно се проверяват от полицията.

31 американски щата изискват предни регистрационни номера на автомобилите и Тексас не е изключение. Много съмнително е, че този законопроект ще мине на гласуване, но винаги е приятно да се видят примери за това как големите пари (особено на Запад) влияят на законодателите, които предлагат нелепи решения.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Гадната табела отпред мен ме дразни, не толкова от естетична гледна точка, а защото заема 1/4 от отвора за радиатора - убива аеродинамиката и намалява потока на въздух към радиатора. Кoлата е Мазда MX-5.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Да им ги изписват отстрани на вратите тогава :D
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Off ( преди 5 години )
    В Квебек всички коли нямат преден номер. От това провинцията спестява много пари. Като ги гледам, май не им е проблем.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    IvanNikolov ( преди 5 години )
    понеже са скъпи и си викат по-малко хора имат такива и се знаят поименно собствениците на луксозни автомобили (кой какво кара) , та затова сигурно :)
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Виждал съм на суперспортни автомобили предният номер да е залепен като стикер по формата на бронята или капака, когато няма достатъчно място за него. Не разваля толкова визията на автомобила и все пак има номер който може да бъде видян.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    а за коли над 100 000 и без заден номер, пък за коли над 200 000 - без каквато и да е наказателна отговорност.. все пак са богати нали?!