IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes регистрира нов клас модели - O

Не е ясно за какъв тип автомобили ще бъде използван търговския знак

Mercedes регистрира нов клас модели - O

В началото на тази година представители на Mercedes-Benz да регистрирали в патентното ведомство на САЩ търговските имена GLS 600, GLS 680 и S 680, които се очаква да бъдат използвани от модели на бранда Mercedes-Maybach. Само месец по-късно компанията е запазила още една серия нови имена, които ще бъдат използвани за бъдещи нейни модели.

Според информация на изданието Auto Guide, на 4 февруари германският производител е регистрирал в Европейската комисия по патенти и интелектуална собственост търговските названия  O 120, O 140, O 180 и O 200. В официалния документ е записано, че те могат да бъдат използвани за леки коли, пикапи, камиони всъдеходи и микроавтобуси.

Изданието допълва, че в момента германският концерн Daimler използва названието O за цяло семейство градски автобуси. Последният такъв модел на Mercedes-Benz е известен като O530, но пък регистрацията на по-малки номера няма смисъл за пазара на този тип превозни средства. Освен това, новите имена се отличават по стил, тъй като между O и числото име интервал, който при автобусите отсъства.

Любопитното е също, че при новите патенти на имена на леки автомобили номерът с 3 цифри показва размера или мощността на двигателя. Затова и най-вероятно Mercedes ще използва новото семейство имена O-Class бъдещи лекотоварни автомобили за търговски цели.

Снимка: Mercedes-Benz


 

0 от 500