IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите Toyota Land Cruiser и Lexus LX: без V8, но с хибриден агрегат

Двата големи японски всъдехода ще се появят на пазара догодина

Новите Toyota Land Cruiser и Lexus LX: без V8, но с хибриден агрегат

Стартът на продажбите на новите поколения на Toyota Land Cruiser 300 и Lexus LX е планиран за 2020 г. Това съобщава японското издание Best Car, което се позовава на свои източници в Toyota.

Според информациите, концептуалните версии на двата всъдехода може да бъдат показани на някое от автомобилните изложения през есента – най-вероятно на това в Токио през ноември, но това все още не е сигурно.

Toyota Land Cruiser

Очаква се, че Land Cruiser и Lexus LX ще съхранят рамната си конструкция, но ще бъдат по-леки. В Toyota ще се откажат от V8 двигателите, като двата всъдехода ще получи 3,5-литров битурбо V6 мотора, който сега се поставя на седана Lexus LS 500. Агрегатът се съчетава с 10-степенна автоматична скоростна кутия, като при четиривратия модел той развива 422 к.с., но за двата всъдехода мощността му ще бъде увеличена до 450 к.с.

Lexus LX

Двата модела за първи път в историята си ще получат и хибридни версии. Най-вероятно, това ще е агрегатът от Lexus LS 500h, който включва бензинов мотор, работещ по цикъл на Аткинсън – атмосферен V6, и два електрически двигателя. Съвкупната мощност на хибридната система ще бъде 359 к.с.

Сегашните Toyota Land Cruiser и Lexus LX се произвеждат още от 2007 г., а през 2015 г. бяха сериозно обновени. Освен това, те получиха и няколко специални версии.

Снимки: Toyota, Best Car

0 от 500