fallback

Рядък кабриолет ГАЗ-1405 се продава в Казахстан

Собственикът на реставрирания автомобил иска 588 000 долара

Интересен и много рядък автомобил се продава в Казахстан. Става дума за кабриолета ГАЗ-1405, произведен през 1987 г. Наскоро колата е била реставрирана и изглежда като нова. Знае се, че нито един друг колекционер в страната няма подобен екземпляр. Собственикът му иска баснословните 588 000 долара.

ГАЗ-1405 се произвежда в периода 1982-1988 г. за Министерството на отбраната на Съветския съюз. Автомобилът ляга върху шасито на ГАЗ-14, но конструкцията е подсилена, освен това покривът е махнат. От поточната линия слизат само 15 бройки.

Кабриолетът се използва предимно по време на военни паради, както в бившия СССР, така и в някои други комунистически страни, дори извън Европа. В комплектацията са включени стойка за микрофон, флагщок и специална дръжка, за която лидерите се държат по време на движение.

Автомобилът се задвижва от V8 двигател с работен обем от 5,5 литра, който развива мощност от 220 коня и работи в съчетание с 3-степенна автоматична скоростна кутия. Одометърът на обявения за продажба екземпляр показва едва 1000 километра.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Задните стопове са изкопирани от Мерцедес 240.
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    В тези коли седяха прави генералите докато се придвижваха по площадите по време на парад. Само за такива цели се ползваха тези коли, само дето бяха черни по онова време.
fallback
Последни