IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda избра името на новия си кросоувър (ВИДЕО)

Европейският модел ще се казва като китайския – Kamiq

Skoda избра името на новия си кросоувър (ВИДЕО)

Новият SUV-модел на чешкия производител Skoda за Европа ще се казва така, както и малкият кросоувър, продаван в Китай – Kamiq. Премиерата на автомобила пред публика ще се състои на автосалона в Женева през март.

Концептуалната версия на кросовура носещо името Vision X, като беше показана през миналата година. В крайна сметка обаче, чехите решиха да спазат традицията, според която кръщават всички своите SUV-модели си имена започващи с „K” и завършващи на „Q”. Така след по-големите Karoq и Kodiaq идва ред на Kamiq.

Вече е известно, че новият кросоувър на компанията от Млада Болеслав ще бъде изграден на платформата MQB на Vоlkswagen Group. Той ще се различава съществено от китайския вариант със същото название, тъй като ще е с по-малкия размери – дължината му ще е 4250 мм, докато при „китаеца” т(на снимката долу) я е 4390 мм.

Skoda Kamiq

Що се отнася до двигателите и задвижването, то европейският Kamiq ще получи агрегатите на VW T-Roc, но за разлика от германското си „братче” чешкият модел ще бъде само с предно предаване. Това ще позволи на Skoda да го продава и на по-атрактивни цени.

Снимки и видео: Skoda

 

0 от 500