IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai тества конкурент на BMW M3 и Mercedes-AMG C63

Спортният седан на корейците ще се предлага под марката Genesis

Hyundai тества конкурент на BMW M3 и Mercedes-AMG C63

Премиум-подразделението на Hyundai – Genesis, което вече предсталява отделна автомобилна марка, подготвя спортна версия на седана със среди размери G70. Това съобщи в интервю за Road & Track представителят на северноамериканското подразделение на компанията Майк О’Брайен.

Автомобилът вече е завършен и в момента се тества за устойчивост към високи температури. Седанът трябва да се превърне в пълноценен конкурент на BMW M3 и Mercedes-AMG C63, но от Hyundai засега не искат да разкриват техническите му характеристики.

В момента най-мощният двигател а G70 е 3,3-литровият бензинов V6 с мощност 370 к.с. и 509 Нм, който се поставя на Kia Stinger. За новата модификация обаче е предиден по-мощен агрегат, тъй като двата гемански конкурента развиват над 400 к.с.

Пускането на пазара на подобен модел е поредната стъпка към пълното отделяне на Genesis като нова марка. Идеята на корейците е до 2020 г. луксозният бранд да предлага поне 6 модела, като към трите настоящи седана ще се присъединят два кросоувъра и спортно купе.

Снимка: Genesis

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В същото време от "Car and Driver" - Genesis засега няма да прави конглокент на М3. Тия ше трябва да се разберат.G70 наистина е много изпипана кола. Седял съм на мястото до шофьора, но не съм я карал.
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А кое е фантастичното на двете немски коли? Мерцът е адски тежък, а БМВ-то има возия като на кола от преди 10 години. В днешно време има доста производители, които все пак съчетават добрата возия със спорта. Сещам се поне за Порше и Алфа Джулия...
  • #7
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Кое му е фатастистичното на тоз кокошарник ?!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Genesis G70 е фантастичен автомобил. Оставете настрана предразсъдъците.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Само в България единствено Мерцедес и БМВ че и Ауди се смятат за премиум в Щатите Генезисите си се примеат за премиум също.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Как може да сравнявате тези автомобили предназначени за масата,с два модела на премиум марки като Мерцедес и БМВ?!? Това е меко казано,несериозно!
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аз Ауди никога не съм ги възприемал за конглокенти на автомобили за кеф.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Освен Ауди, не се сещам кой друг е конглокент на БМВ и Мерцедес...точно в този клас :)И имай предвид че Форд Мустанг и другите американски масъли не са им конглокенти!
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тези два немски обекта отдавна не са най-сериозните играни на сцената. Да не кажем, че са морално остарели.