IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният завод на Subaru спря работа

Забавянето ще засегне над 10 0000 автомобила

Главният завод на Subaru спря работа

Японският производител Subaru прекрати производството на моделите си Forester, Impreza и XV, след като основният завод на компанията е спрял работа, съобщава агенция Reuters.

Всъщност, производството е било прекратено още на 16 януари, когато е бил открит дефект в кормилните рейки, които се доставят от външна компания. Проблемът е засегнал основния завод на Subaru в Ота, където се произвеждат около 60% от автомобилите на марката.

По неофициални данни, спирането на главния конвейер до момента е довело да забавянето на производството на 10 000 коли. Съответно, производителят започва да среща сериозни проблеми с доставката на машините до крайни клиенти, които вече са платили за тях.

Компанията има и друг сериозен проблем, тъй като се оказва, че голяма част от автомобилите от тези три модела, произведени през периода 16 декември 2018 г. – 16 януари 2019 г. са оборудвани именно с дефектната част и това вероятно ще наложи сервизна акция. В момента в Subaru проверяват дали проблемът не е засегнал и завода в Индиана (САЩ), където се произвеждат колите на марката за Северна Америка.

Снимка: Subaru

0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тия па луди ли са? Да спират производството заради дефектна рейка. Всички модели на VW,Шкода, Сеат и някои от ауди имаха дефектни рейки, които умират на 20 000 км. и гаранцията не го покриваше при ВАГ - платиха си го собствениците. Даже бяха доставяли и за други марки, като Алфа например, които ги изхвърлиха след 2008, като доставчик и от тогава нямат проблеми.Немците толкова време учат хората, че сервизна акция няма как да се нарави и да плащат, а японците им подливат вода сега...