IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ направиха иновационен велосипед на цената на кола

Колелото е без верига и не се налага за се въртят педалите

В САЩ направиха иновационен велосипед на цената на кола

Американският изобретател Роджър Паркъв разработи иновационен велосипед, който няма верига и струва колкото автомобил на старо.

Според Паркър, традиционната верига е отживелица, тъй като е сложна за изработка, не е надеждна и се къса, като може да увреди облеклото на велосипедиста. Затова изобретателят е разработил напълно различен велосипед, който носи името NuBike. Вместо с верига, той е оборудван с уникална лостова трансмисия. И ако при стандартното колела се налага педалите да се въртят, то в случая карането на NuBike напомня на упражение на крос-тренажор.

Опитният образец има 4 предавки, но техният брой може да бъде увеличен или намален в зависимост от модификацията на NuBike. Благодарение на използването на карбон за рамата и джантите, велосипедът тежи едва 10 кг., а при нужда теглото може да бъде намалено и до 8. Колелото се разглобява лесно на 3 части и се побира в багажника на лек автомобил.

Всички тези технологии обаче са скъпи и NuBike ще струва поне 3800 долара в Щатите, което е на цената на автомобил на старо в добро състояние. Този факт може да сложи край на проекта, защото въпреки иновационното задвижване на велосипеда едва ли ще бъдат много хората, които да платят толкова пари за него.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500