IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla получи разрешение да продава Model 3 в Европа

Документът е издаден от холандските власти

Tesla получи разрешение да продава Model 3 в Европа

Производителят на електромобили Tesla Motors получи одобрение за продажбата на тип транспортно средство (Model 3) в Европа и по този начин отваря пътя на компактния седан към пазарите в региона, съобщава Carscoops.

По-рано от компанията на Илон Мъск обявиха,че първите доставки на Model 3 в версия Long Range за Европа ще започнат в края февруари. Разрешението вече е издадено от холандското ведомство RDW, което може да се каже решаващ момент за Tesla, която я очаква доста тежка година.

Само преди дни от компанията обявиха, че ще съкратят няколко хиляди работни места, за да могат да повишат печалбата си от продажбата на най-евтината версия на Model 3, като именно пазарите в Европа и Китай са основните за този електромобил. Причината е, че търсенето на седани с тези размери е два пъти по-високо от това н САЩ, където далеч по-популярни са големият седан Model S и кросоувърът Model X.

Появата на Model 3 в Европа трябва да окаже и сериозен натиск между лидерите в премиум-сегмента – BMW и Mercedes, тъй като този електромобил вече задмина BMW 3-Series по продажби в Щатите. Следващата стъпка в тази насока ще бъде и появата на компактния кросоувър Model Y, чиято премиера е насрочена за по-късно тази година.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тесла не е премиум.Хайде стига реклама.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Момчета вземете го оправете тоя автокорект, че с тая "конглокеция" станахме за смях... и това седи от години и съм ви го посочвал като проблем и преди! И защо махнахте възможността да си пишем някакви никове, чместо да сме все анонимни - пробвах и да се регна - не ми дава! Дайте да има някакво реално развитие не само няколко нови цвята в дизайна...
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    След 10-15 години половината свят ще купува батерии и технологии от Тесла! (Това е плана на Мъск)Това ще спомогне да се създадат и много нови автомобилни брандове които няма да се налага отново да преоткриват топлата вода.Просто ще ползват най добрата платформа на пазара и само ще си правят дизайна, интериора и оборудването.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    изчакай - в момента Тесла е почти без конглокенция, след още година най-много 2 на пазара ще влязат както бюджетни така и премиум производители и тоя ръст вече няма да е същия... а инвестициите ще трябва да се изиват някак...
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ако растежа който има в момента се запази на сегашните нива, След 10 години Тесла ще е една от най големите автомобилни компании в света. Не забравяйте че те сега строят няколко нови фабрики. 2 в Европа, 1 Китай. Също има план за втора фабрика за батерии в Китай. Също и фабрика в Южна Америка. Вероятно в Бразилия.Тесла постепенно превзема света и това е факт! След 10-15г. дори само бизнеса със производството на батерии ще генерира стотици милиарди приходи всяка година.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Q4 са продали 90 хилQ3 са продали 80 хилQ2 са продали 40 хилQ1 са продали 30 хилАйде добре 240 000 но това е тотал за всички моделиза да достигне 500 хил продажби трябва да увеличи двойно обема Е няма да е в 2019та! Та тая работа не е като оная работа, че да стане толкова лесно...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    v-1:Продали са 150к коли само през q4 2018. Ако погледнеш графиките се вижда ясна тенденция за увеличение на продажбите, може сега да е малък процента от общия пазарен дял, но ако се запази тенденцията в бъдеще - ще стане интересно ;-)
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    С кое навлиза Тесла на всички пазари? Със 100 хил произведени кочини? И това е воглаве с S и Х. ако продължи с тия темпове 2019 ще продаде около 300 хил автомобила при 100 МИЛИОНА продадени годишно - ако тръгнеш д смяташ пазарен дял калкулатора ти изкарва съобщения нямам толкова 0-ли :D
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тесла постепенно навлиза на всички пазари! А немците продължават да се ослушват. Дори и в момента нямат електрическа кола със характеристики на Тесла от преди 5 години. А какво остава за последните модели.Със излизането на Тесла Роудстър през 2020г напълно ще се променят напълно представите за електрическите спортни коли. Просто на пазара няма да има нищо което дори да се доближава като динамика. Няма Порше, няма Ферари..... Тесла ги размазва всичките по всички параметри.