IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще дава до 9000 евро при смяна на стара кола

Стимулът засега ще се предлага в 15-те най-големи града на Германия

Volkswagen ще дава до 9000 евро при смяна на стара кола

Германският автомобилен гигант Volkswagen изучава възможността за разширяване на програма за стимулиране на покупката на нови автомобили в 15-те най-големи и съответно най-замърсени градове в страната, съобщава Carscoops.

Новата програма предвижда, компанията да плаща на собствениците на автомобили с екологични стандарти от Евро-1 до Евро-4, ако те сменят своите машини с нови и съответно по-чисти модели на Volkswagen.

Освен това, шефовете на производителя от Волфсбург обмислят подобна стратегия и спрямо собствениците на дизелови коли със стандарта Евро-4 и Европа-5, като решение за това ще бъде взето до края на седмицата. Предвижда се компенсацията при закупен нов автовобил и спиране на стария да достигне до 9000 евро.

По-рано германските производители, в това число и Volkswagen, се разбраха за отделянето на сума от 3000 евро на автомобили за обновяване на програмното оборудване на двигателя, за да може да се повиши ефективността за филтриране на газовете.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    32 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    за моя Форд ц-макс 2006 във Форд я оцениха на 8000?
  • #7
    33 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не е 15-те големи града, а е най-замърсените 15 града
  • #6
    37 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Само реклама е това. Обявяват до и познайте! Обадих им се и си запазих час да ми погледнат колата и да кажат колко парички ще ми приспаднат, ако върна старата и си купя нова. Колата е Октавия 2.0 тди евро 5 модел 2011 г. Казаха ми 2000 евро. Питам, ама как така нали до 9000 евро. Отговор, че 2000 евро е до 9000. Добре де за кои модели сумата е 9000 питам аз. Не можели да ми кажат, защото на място оценявали колата и за всяка било различно. Абсолютни мошеници! Пак лъжат! Никога повече ВАГ!!!
  • #5
    37 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И като добавиш че нафтова печка от 2001г доста отдавна е забравил що е то катализатор, дпф и егр. Но пък шансовете да е с чип са големи.
  • #4
    37 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До първия - По-новите дизели, въпреки лъжите на софтуера, са много по-чисти от старите! Ад-блу двигателите нямат нищо общо като цапане с 1.9ТДИ от лето 2001во. Моля да си имаме уважението..
  • #3
    36 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Всичко е маркетинг.
  • #2
    32 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Male kolko sa precakani kolite predi evro 6
  • #1
    45 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Немеца е мъдър и умен.Връщаш стар дизел дават ти 6 бона бълха ги ухапала за да си раздвижат спадащите продажби с дизел евро 6 с измамен софтуер който трови както евро 4.Същото замърсяване но на кой му пука балъчетата ще кажат те го те я не замърсявам.Умни немци ей наистина възхищавам им се.