IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как новото Porsche 911 Carrera S ускорява до 200 км/ч (ВИДЕО)

Достатъчни са само 10 сек, а до 100 км/ч - с 0,5 сек по-бързо от официално обявеното

Как новото Porsche 911 Carrera S ускорява до 200 км/ч (ВИДЕО)

Има много начини да се насладите на Porsche 911 на писта, като например "Валенсия" в Испания, и един от тях е тест за ускорение на спортното купе. И то не просто на някой 911, а на  модела 992 от новата генерания, обвит в аромата на Carrera S. От компанията твърдят официално, че колата се нуждае от три и половина секунди, за да ускори до 100 км/ч с опционалния пакет Sport Chrono, но тестът доказва, че всъщност тази скорост се постига много по-бързо.

Колегите от Motorsport Magazine имаха шанса да тестват възможностите на колата при ускорение (с активиран launch control) и завършиха късия спринта за около три секунди. Трябва да се има предвид, че тестваният вариант бе със задвижване на задните колела, така че 4S трябва да бъде по-бърза с една десета от секундата въз основа на официалните данни на Porsche.

Колкото и да е впечатляващо ускорението до 100 км/ч, това, което се случва после е още по-уникално, защото Carrera S се нуждае само от около 7 сек, за да удвои скоростта си. Точно така - спринтът от място до 200 км/ч отнема само 10 сек. Тъй като Carrera S е един от "по-слабите"" модели на мащабната гама на 992, може да си представите какви ще са способни "по-горещите", след като Porsche пусне Turbo, да не говорим за Turbo S.

Как обаче "дори" Carrera S е толкова бърза? Моделът има нова 8-степенна PDK трансмисия, адаптирана от Panamera, и се възползва от подобрен двигател, обещаващ "по-малка турбо дупка". Като прибавите допълнителни 23 конски сили и 30 Нм въртящ момент над предшественика му става ясно как Porsche "махна" 0.9 сек на базата на официалните технически данни на 991.2 Carrera S в сравнение с това, на което 992 е способен в реалния живот.

Video: Motorsport Magazine/YouTube

0 от 500