IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Panasonic ще правят нови батерии

Капацитетът им ще е 50 пъти по-голям от тези, които сега се използват в плъг-ин хибридите

Toyota и Panasonic ще правят нови батерии

Японските корпоративни гиганти Toyota Motor и Panasonic обединяват усилията си, за да посрещнат нарастващото търсене на плъг-ин хибриди. Според японския в. "Никей", планът им е до 2020 г. да създадат съвместно предприятие за производство на батерии. Двете компании се надяват да постигнат намаляване на цената и увеличаване на производството, за да се конкурират по-добре с китайските компании.

Наскоро Toyota отново заяви, че електрическите превозни средства на батерии не са жизнеспособни и търсенето им е ниско. Въпреки това изглежда, че автомобилният производител няма друг избор, освен да се съобрази с нарастващото търсене от страна на клиентите и с регулациите на правителството. В момента пък Panasonic доставя литиево-йонни батерии за плъг-ин хибрида Prius Prime.

Toyota Prius Li-Ion Battery-1

Твърди се, че Toyota ще притежава 51% от акциите в съвместната компания, а Panasonic - 49%. След създаването на дружеството, контролът върху пет съществуващи предприятия на Panasonic ще бъде прехвърлен на новата компания. Очевидно няма да бъде засегнато нито едно съоръжение, свързано с настоящия партньор на Panasonic -  Tesla.

Според вестника, Toyota и Panasonic ще се стремят да произвеждат батерии с "50 пъти по-голям капацитет от тези, които сега се използват в хибридни превозни средства". Новата съвместна компания ще доставя батерии на Mazda, Daihatsu Motor и Subaru за бъдещите им плъг-ин хибриди. Тези автомобилни производители, заедно с Toyota, са членове на EV C.A. Sprit Co - партньорство, насочено към развитие на технологиите за електрически превозни средства.

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много бунак в тая държава, еййй.. 50-пъти написали, тц, тц, тц....
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Как 50 пъти ве ей неГрамотници?! Това знаете ли, че ако се случи ще е революция. Да сложим среден пробег до сега 25 км. на плъг-ин хибридите по 50 значи ще ги правят само на ток да минават 1250 км. Мислете малко преди да ги пишете тези простотии! С такъв пробег електрички няма, а вие за плъг-ин хибридите пишете и то само на ток да го минават. Ами то и с ДВГ-то над 2000 км ще станат. Не, че е лошо, но на този етап е нереално. Иначе евала на Тойота и Панасоник, че са се захванали в това начинание!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В заглавието 50% по-голям капацитет на батериите а в текста 50 пъти?! Кое е вярното?