IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се готви за рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Германците искат да подобрят китайско постижение при електромобилите

Volkswagen се готви за рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen има намерение да постави рекорд на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг” при електромобилите. Това ще стане през лятото на тази година, като в опита ще вземе участие прототипът I.D. R, който през 2018 г. записа най-добро постижение в историята на легендарното изкачване на Пайкс Пийк в САЩ.

Volkswagen I.D.

В момента германците работят върху усъвършенстването на аеродинамиката на спортния прототип. За разлика от Пайкс Пийк, където се стартира на надморска височина от 2862 м, а се финишира на 4302 метра, преминаването през планината Айфел, където е пистата „Нюрбургринг”, не превишава 300 метра. Освен това, на Северната дъга има дълга права - Döttinger Höhe, където се развива много висока скорост и това налага промени по болида.

Зад волана на спортния прототип, както и на Пайкс Пийк, отновово ще бъде французинът Ромен Дюма. Той ще трябва да подобри времето от 6 минути 45,9 секунди, поставено през 2017 г. от Питър Дамбрек с китайската суперкола Nio EP9. Тогава т средната скорост на машината е 185 кч/ч.

Volkswagen I.D. R е оборудван с два електромотора със сумарна мощност 680 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,25 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч.

Снимка и видео: Volkswagen

 

0 от 500