IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вкарва още един свой модел в ралитата

И новият 718 ще е в клас R-GT, където вече присъства 911 GT3

Porsche вкарва още един свой модел в ралитата

През лятото Porsche успя да изненада феновете на марката с концептуалния рали автомобил Porsche Cayman, базиран на пистовия GT4 Clubsport. Колата получи радушен прием, след като направи няколко демонстрационни отсечки на рали „Германия”, кръг от световния рали шампионат. И сега от Porsche официално обявиха, че ще я предлагат на пилотите и клубовете, които търсят по-достъпен и надежден автомобил за позатихналия клас R-GT в ралитата.

Само че, за разлика от концепта „серийната” версия ще е базирана на новия 718 Cayman GT4 Clubsport, тъй като за основа на прототипа беше използвано предишното поколение на модела.

Porsche 718 R-GT

Рали версията на 718 ще се задвижва от почти сериен 3,8-литров 6-цилиндров боксер с мощност 420 конски сили, а освен задължителните мерки за сигурност, промените по автомобила са доста скромни, но пък така не се вдига цената му твърде много.

Сега основните коли в GT класа в ралитата са FIAT Abarth 124 Rally и друг модел на Porsche – 911 (997) GT3 Cup R-GT, който обаче е доста по-скъп от рали версията на 718.

В този клас попадат двуместни GT автомобили, които трябва да са максимално близки до серийните версии, като тук присъстваха Aston Martin и Nissan, но тези коли трудно набират популярност заради по-високото си тегло и по-високата си цена и експлоатационни разходи.

 

0 от 500