IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mondeo получи нови дизели и 8-степенен автомат

За първи път моделът ще се предлага и като хибридно комби

Ford Mondeo получи нови дизели и 8-степенен автомат

Премиерата на обновеното семейство Ford Mondeo се състоя по време на автосалона в Брюксел. За първи път в гамата на модела влиза комби с хибридно задвижване. Освен това Mondeo получава модернизирани дизелови двигатели и 8-степенна автоматична скоростна кутия, която заменя досегашната 6-степенна.

Ford Mondeo

Промените в дизайна са минилавни, като сега вече отделните версии лесно могат да бъдат различени по решетката на радиатора. За Titanium се предлагат хоризонтални хромирани планки, които са черни при спортния вариант ST-Line. Сребристите елементи, напомнящи букава „V” са за луксозната модификация Vignale.

Освен това, обновеното Mondeo е получило модернизирани брони с нови секции на фаровете срещу мъгла, а съко така и нови главни фарове, които са съединени с хромирана лента.

Ford Mondeo

В салона са поставени по-качествени материали, има и нови декоративни елементи. Предавките на скоростната кутия се сменят с шайба, която сменя стандартния лост. Тя се поставя само на автомобилите с 8-степенна автоматична скороста кутия.

Ford Mondeo

Тази трансмисия е нова за модела, като е достъпна за 2,0-литровите дизелови двигатели със 150 и 180 к.с. Тя се настройва според стила на шофиране и пътните условия, като „разбира” когат автомобилът се изкачва, спуска или минава през поредица от завои с по-висока скорост.

За тези два мотора е достъпна и система за задвижване на четирите колела, но тя работи със стария 6-степенен автомат. Другите два вариант са 2,0-литров дизел със 120 коня и 1,6-литров бензинов EcoBoost със 165 к.с., като за тях се предлага само 6-степенна механична скоростна кутия.

Ford Mondeo

Новото хибридно комби в гамата на модела разчита на комбинация от 2,0-литров бензинов отор със 187 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор, литиево-йонна батерия с капацитет 1,4 кВт/ч и автомат, който имитира плавната работа на вариатора. Средният разход на тази версия е 4,4 л/100 км (при седана той е 4,2 л/100 км).

В оборудването на Mondeо влиза адаптивен круиз-контрол с автоматично спиране и тръгване, система за разпознаване на пътните знаци, мултимедиен комплекс SYNC 3 с 8-инмов екран.

Ford Mondeo

Обновеното семейство ще се появи на пазара в Европа през март, като във Ford се надяват около 50% от продажбите ще са за хибрида.

Снимки: Ford

 

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Къде е оня ***,който спореше с мен за това кое е бъдещето - хибридите,ел.колите и колите на водород или допотопните дизели,които той хвалеше, и специално ФЕНОМЕНАЛНИЯ МУХААХХАХАХАХА ДИЗЕЛ НА ФОЛКСВАГЕН МУХАХАХАХАХ И АУДИ,те са еднакви и особено куция кон 2.0TDI с 240 коня,който така го хвалеше, дето го купуват само подчертавам стари голфоджии и хора тотално не в крак със съвремието.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много правописни грешки напоследък във вашите статии !