IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla съкращава 7% от работниците си

Компанията преследва четвърто поредно тримесечие на печалба

Tesla съкращава 7% от работниците си

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че планира да съкрати 7% от работната си сила, което означава намаляване на щата с няколко хиляди човека, като в същото време увеличаването на производството на Model 3 трябва да продължи. Мерките са част от кампанията на Tesla за намаляване на разходите и реализирането на печалба за по-дълъг срок от време. След тази новина акциите на Tesla паднаха с 4,1 процента до 333 долара.

„Tesla ще трябва да направи тези съкращения докато увеличава производството на Model 3, предстоят и много инженерни и производствени подобрения в следващите месеци”, се казва в мейл на Мъск до служителите на компанията, публикуван от Tesla.

Съкращенията ще засегнат 7% от наетите на пълен работен ден, а отделно от това компанията планира да задържи само най-важните работници, които са на непълен работен ден.

Мъск обяви, че Tesla има шанс да запише четвърто поредно тримесечие, в което работи на печалба, но тя ще е по-малка в сравнение с предишните три месеца.

В същото време Tesla вика в сервизите в Китай над 14 000 електромобила Model S, като проблемът е във въздушните възглавници, дело на Takata. Сервизната акция е част от кампанията на автомобилната индустрия в световен мащаб, обхванала около 37 милиона коли за смяна на дефектни въздушни възглавници на японската марка. От Tesla уточниха, че дефектните въздушни възглавници са инсталирани на по-старите екземпляри Model S и акцията не засега по-новите електромобили от този модел, както и Model X и най-новия Model 3.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Те освен да правят космически *** друго не могат! Закривай!!!
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Мдам... Тесла публикува тримесечната си докладна в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), която разкри, че приблизително $ 189 милиона от общата печалба са произлезли от продажбата на регулаторни кредити, а не приходи от продажби на продукти. - толкоз за печалбата на кочака :D