IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche направи кола от биологични материали

В каросерията на новото 718 GT4 Clubsport са използвани лен и коноп

Porsche направи кола от биологични материали

Три години след премиерата на първото Cayman GT4 Clubsport компанията Porsche представи неговия приемник. Това е състезателен болид, готов за серийно производство в два варианта -  Trackday за пилоти-любители, и Competition, предназначен за участие в професионални състезания.

718 Cayman GT4 Clubsport

Пистовото 718 Cayman GT4 Clubsport е първият серийно произвеждан автомобил за състезания, в чиято конструкция са използвани биологични материали. От тях са направени вратите на шофьора и пътника. В основата им е смес от продукти от селското стопанство като лен и коноп.

Задвижването на 718 GT4 Clubsport става с 3,8-литров „боксер” с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 425 к.с. Това е с 40 к.с. повече от предишното поколение на модела. Тягата се предава към задните колела с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя Porsche Doppelkupplung и заден диференциал с механични скорости.

718 Cayman GT4 Clubsport

Предното окачване и с олекотени амортисьори, взаимствани от „баткото” – състезателния модел 911 GT3 Cup. Базовият вариант Trackday е с по-финни настройки на амортисьора, като системите ABS, ESC и TC (за контрол на тягата) могат да се изключат.

Моделът Competition на свой ред предлага редица функции и системи, присъщи за състезателните коли. При него амортисьорите са с 3  степени, а бензиновият резервоар вече побира 115 литра.

718 Cayman GT4 Clubsport

Снимки: Porsche

 

0 от 500