IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari дава последен шанс на Фетел през 2019 г.

Легендарен мениджър на тима коментира промените в Маранело

Ferrari дава последен шанс на Фетел през 2019 г.

Сезон 2019 във Формула 1 може да се окаже последната възможност за Себастиан Фетел да води атаката на Ferrari към световната титла. Това прогнозира бившия тим мениджър на Скудерията - Ромоло Тавони, който има легендарен статут сред тифозите.

Тавони вече прехвърли 90-те, но продължава да се интересува живо от моторни спортове, а кариерата му е започнала като личен секретар на Енцо Ферари, след това е бил тим мениджър на Ferrari (1958-1961), после влиза в спор с Ил Комендаторе и е уволнен. Тогава Тавони става един от основателите на ATS, а през 1964 поема поста на спортен директор на пистата в Монца.

Тавони призна, че следи внимателно какво се случва в Маранело и искрено се натъжава при неуспехите на Черните кончета.

Според Тавони, смяната на Маурицио Аривабене с Матиа Биното начело на тима няма да помогне особено, ако Фетел не подобри представянето си. През 2018 Скудерията и Фетел загубиха битката срещу Люис Хамилтън и Mercedes за титлата след поредица грешки, както на отбора, така и на Себ.

„Решението за смяната на Аривабене е само първият признак за промените, които се случват в Маранело – коментира Тавони. – Не трябва да забравяме, че сезон 2018 беше неуспешен за Фетел, като той допусна поредица грешки. Според мен, съдбата на Ferrari зависи от него, както и неговата от резултатите му.

„През миналата година видяхме, че в тима допуснаха много и все непростими грешки, а за нас остава да видим как ще се развият събитията в отбора и какви ще са резултатите от това. Но предстоящият сезон може да е последният шанс за Фетел да е лидер на тима. Все пак, мисля, че Фетел не е разгърнал напълно таланта си и е способен на много повече, но скоро ще узнаем дали наистина е така.”

0 от 500