IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely направи крос-купе на базата на Volvo

Моделът получи мотор с 238 к.с., но още си няма име

Geely направи крос-купе на базата на Volvo

Явно на света няма да остане нито една компания, която да не направи купеобразен кросоувър. Досега тези модели бяха част от гамата на премиум-марките, но сегментът се разширява и в него навлизат производители от цял свят.

Китайската Geely не изостава от модата и показа снимиа на крос-купето FY11, което е създадено на модулната платформа CMA (Compact Modular Architecture). Тя е в основата на по-малките модели на Volvo – XC40, V40 и V40 Cross Counrty.

Geely

Моделът на китайците все още си няма официално име (FY11 е работният вариант), но пък прави впечанление с агресивния си дизайн. На снимките е показана спортната версия на крос купето, която ще се отличава от стандартния вариант.

Под капака на машина е поставен двигател  Volvo T5 – 2,0-литров с мощност 238 к.с. За стандартния модел ще се предлага 1,5-литров турбомотор, който при Volvo XC40 развива 156 к.с,. но за китайския пазар ще разполага със 177 к.с.

Geely

Крос-купето ще получи и хибриден вариант, като подробности за него, както и за цените на автомобила, ще станат известни по време на автосалона в Пекин през април. Тогава ще се състои и официалната премиера на модела.

Снимки: Geely

0 от 500