IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите автомобили на салона в Детройт

Концептуален модел на Infiniti е големият победител тази година

Най-добрите автомобили на салона в Детройт

Организаторите на автомобилния салон в Детройт обявиха най-добрите автомобили на изложбата през тази година. Те бяха определени от жури, в което влизат 30 от най-известните и най-влиятелни автомобилни дизайнери в света.

Infiniti QX Inspiration

На-много награди получи прототипът Infiniti QX, който зае първите места в класациите за „най-добър концептуален модел”, „най-добър интериор” и „иновационно използване на цветове е материали”. Концептът представлява предвестник на първия сериен електромобил на марката, който трябва да бъде готов през 2021 г.

Ford Mustang Shelby GT 500

За „най-добър сериен автомобил” беше избран Ford Mustang Shelby GT 500, който е най-мощният модел в историята на американската марка. Масъл-карът е оборудван с 5,2-литров V8 с компресор, като мощността му предишава 700 к.с. Двигателят работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

Lexus LC

Наградата за „най-добри светлини” заслужи концептуалният кабриолет Lexus LC. Машината прави впечатление не само с оптиката и светлините си, но и с 22-цоловите джанти, белия кожен салон и атмосферния V8. Японците ще пуснат колата в серия, но все още не е ясно кога.

Снимки: Производителите

 

0 от 500