IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Skoda Superb бе разкрита в Китай

Промените по дизайна на модела са минимални

Обновената Skoda Superb бе разкрита в Китай

Снимки на обновената Skoda Superb се появиха в сайта на Министерството на промишлеността на Китай. Премиерата на автомобила ще се състои през март.

Тъй като стандартната версия на лифтбека не се отличава от глобалния модел, се очаква и фейслифтът за останалите пазари да получи същите промени. Те не са чак толкова много – поставена е нова броня, а решетката на радиатора е пораснала на размери и е приближена до фаровете, които имат по-различна форма.

Superb

Обновеният Superb е получил и нови фарове срещу мъгла, а задните светлини са съединени с хромирана линия. На багажника е поставено името на модела, а не емблемата. Снимки на интериора засега няма, но се очаква там единствената новост да бъде модерна мултимедийна система.

Superb

За Китай гамата двигатели на флагмана на чехите няма да се променя. На най-големия пазар в света лифтбекът отново ще се предлага с бензинови турбомотори с 4 цилиндъра -  1.4 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (186 и220 к.с.). Очаква се и европейската гама да се запази. Сега тя се състои от бензинови 1.5 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (27 к.с.), както и от дизели - 1.6 TDI (120 к.с.) и 2.0 TDI (150 и 190 л.с.).

Superb

Все пак ще има и една съществена новост, тъй като Superb ще стане първият хибриден модел на Skoda. Той ще получи бензинов мотор TSI със 150 к.с. и електрически двигател с 95 к.с. Само на ток тази версия ще изминава до 70 км.

Superb

Третото поколение на Superb дебютира през 2015 г., като още на следващата година записа рекорд по продажби. В Европа моделът записа 86 879 бройки, но след това резултатът му леко спадна. За 2018 г. той е 138 1000 единици в цял свят, което е с 8,5% по-малко от 2017 г.

Снимки: Autohome

0 от 500