IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen получи ултиматум от властите в Индия

Концернът трябва да плати 14 млн. долара до петък заради дизелгейт

Volkswagen получи ултиматум от властите в Индия

Властите в Индия поставиха ултиматум на германския концерн да плати глобата си от 1 млрд. рупии (около 14 млн. долара) до петък, 18 януари. На толкова се оценяват причинените на страната щети от скандала с манипулираните дизелови двигатели.

Решението на съда е от ноември 2018 г., но то не е било изпълнено от Volkswagen. Затова е свикано извънредно заседание на „Зеления трибунал” на Индия, която задължава концерна до плати глобата до края на работния ден в петък. В противен случай, имуществото на производителя в Индия ще бъде конфискувано, а представителите му в страната – арестувани.

Раследването в страната е доказало, че в страната са продадени около 327 000 автомобила на Volkswagen с манипулиран софтуер за вредните емисии. Затова а германския производител беше повдигнато съдебно обвинение. От концерна обаче отказаха да признаят вината си и заявиха, че ще оспорват наложената глоба.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Какво платиха на България?
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Водено е дело бе дженди! Толкова ли ВАГенското мозъче не може да проумее, че не навсякъде делата се водят с еднаква скорост. А какво ще кажеш, че в момента в самата Германия се водят хилярди дела срещу селската лъжлива фирмичка попФолк с Ваген! Да не говорим в колко още държави и как тепърва ще го усетят още по-дълбоко...
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Устата през г.за ще ом извадят на немчугите тъ.ите бюргери гледат кат на.рани!
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    14 млн?? Бълха ги охапала. 14 млрд трябва да ги глобят.
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тия не са ли малко назад във времето... дизелгейн беше преди години. Те сега се глобяват..