IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И най-малкото Audi става всъдеход

Компанията подготвя Allroad-версия на A1

И най-малкото Audi става всъдеход

Германският производител Audi усилено тества всъдеходна модификация на второто поколение на субкомпактния хечбек А1.

Тестови прототип на беше заснет по време на изпитания в Северна Европа, като снимки и информация за модела публикува изданието Motor1. Очаква се премиерата на всъдеходната версия на най-малкия модел на германската марка да се състои до края на 2019 г. Цените на автомобила в Европа ще стартират от 30 000 евро.

Audi A1 Allroad

Машината е изградена на модулната платформа MQB A0 на концерна Volkswagen, която е в основата на новите VW Polo и Seat Ibiza. Техническите характеристики на Audi A1 Allroad се държат в тайна, но се знае, че модификацията ще получи система за задвижване на четирите колела quattro.

Стандартният модел е оборудван с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 1,0 литра, развиваш 95 и 120 к.с. Предлага се и 4-цилиндров турбодвигател със 150 к.с., а топ-версията разчита на 2,0-литров турбоагрегат с 200 к.с.

Най-малкият модел на Audi официално беше представен през лятото на 2018 г., като беше определен от компанията като „идеалният автомобил за градски начин на живот”. Компактният хечбек е с дължина 4003 мм, широчина – 1740 мм и височина – 1400 мм.

Снимки: Motor1

 

0 от 500