IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пусна на пазара най-мощния Golf GTI

Версията TCR ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди

VW пусна на пазара най-мощния Golf GTI

Компанията Volkswagen разкри подробности за най-бързия и най-мощен сериен хечбек Golf GTI. Той е получил добавка TCR към името си, като е направен в чест на състезателната машина, участваща в шампионата Touring Car Racing.

Концептуалният вариант на модела беше показан още през миналата пролет на фестивала на феновете на марката във Вьортерзее (Австрия). Хечбекът е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 290 к.с., 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и диференциал с повишено триене на предната ос.

VW Golf GTI TCR

Ускорението от 0 до 100 км/ч при VW Golf GTI TCR отнема 5,6 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Като опция се предлага възмжонност за преместването на електронния ограничител на 260 км/ч.

В оборудването на специалната версия влизат заден дифузьор, спойлер в стила на състезателния TCR, широки престилки, черни огледала и 18-цолови джанти. Като опции се предлага карбонови огледала, както и черен покрив.

VW Golf GTI TCR

Срещу 2350 евро клиентът получава допълнителен пакет, в който влизат 19-цолови джанти с гуми с размер 235/35, адаптивно шаси, спортни настройки на задното окачване и възможността за премахване на ограничителя на скоростта. Втори пакет – на цена 3200 евро, включва същото, но джантите са с различен дизайн, а гумите са полусликове.

VW Golf GTI TCR

Цената на автомобила в Германия стартира от 38 950 евро. До излизането му най-мощната версия на Golf GTI беше Clubsport S, която излезе през 2016 г. Тя разчита на мотор с 310 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди. Нейният тираж обаче е ограничен само на 400 бройки.

Снимки: Volkswagen

0 от 500