IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на Rolls-Royce пред затваряне заради Брекзит

До там може да се стигне при забавяне на доставките на автомобилни части

Заводът на Rolls-Royce пред затваряне заради Брекзит

Британският завод на Rolls-Royce в Гуудууд може да бъде затворен, ако забавянето на доставката на автомобилни части започне след излизането на Великобритания от ЕС). Това каза пред журналисти Торстен Мюлер, ръководител на концерна BMW, който притежава британският марка луксозни автомобили.

Частите за автомобили в завода на Rolls-Royce се доставят при необходимост обикновено в рамките на един ден. По тази схема работят повечето автомобилни производители. Защо? Всичко е заради склада. Колкото по-голям е складът, толкова повече компанията трябва да плаща за него. Ето защо, автомобилните компании се опитват рационално да използват тези площи.

Ако Обединеното кралство напусне Европейския съюз, без да сключи допълнително споразумение, регулиращо този процес, тогава могат да възникнат много проблеми. Например, инспекцията на стоки в митниците може да се увеличи значително във времето. Това ще доведе забяване доставките на частите за автомобилите.

Rolls-Royce се подготвя за различни сценарии. Компанията дори иска в случай на усложняване на митническите процедури, частите да му се доставят не по море, а по въздух, т.е. със самолети. В момента около 600 компании правят около 32 000 части за автомобилите на Rolls-Royce. Ако се стигне до забавяне на доставката дори на един компонент, производството на коли в завода ще бъде спряна, пишат британските медии.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Чалмарите ( преди 3 години )
    Айде по-бързо ги закривайте, че ми писна всеки цига... Индиец да си купува по неколко Ролса и да си ги държи вкъщи, щото нямало асфалтирани улици в дълбоката Индия. Смех
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ewalarka
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ако ще и марката да закрият, все ми е тая. Нали искат да са много велики...да се оправят!Така или иначе в това обединено/разединено кралство няма автомобилна марка, която да представлява интерес.