IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер-младши подписа с Ferrari

Мик стартира във Формула 2 този сезон и ще кара в два теста за Скудерията

Шумахер-младши подписа с Ferrari

От почти една година се очаква, че синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, ще подпише с Ferrari и ще влезе в академията за млади пилоти на Скудерията. И тази седмица това е станало факт, обяви ВВС, като цитира източници от Маранело.

В края на миналата година бившият шеф на Ferrari Маурицио Аривабене обяви, че при Черните кончета винаги ще има място за Мик, а Шумахер-младши направи впечатляваща кампания в европейската Формула 3 и спечели титлата.

През 2019 Мик ще запише първия си сезон във Формула 2, като остава пилот на Prema, а в академията на Ferrari ще има възможност да работи на симулатора и най-важното – да направи два теста с автомобил на тима от Формула 1.

Михаел Шумахер е най-успешният пилот в историята на Ferrari, като германецът спечели пет от седемте си титли с италианците, а Скудерията доминира в световния шампионат от 2000 до края на 2004. Михаел навърши 50 години на 3 януари, но бившият пилот не е имал публични изяви от тежкото ски падане, което направи на 29 декември 2013, след което беше половин година в кома, претърпя няколко операции и от известно време се възстановява у дома си в Швейцария.

От Ferrari все още няма официално потвърждение, че Мик е станал част от академията за пилоти на тима.

Последните най-успешни пилоти, минали през академията на Скудерията са Шарл Льоклер, който този сезон ще е съотборник на Себастиан Фетел във Ferrari и Антонио Джовинаци, който през 2019 получава втори шанс и ще е титуляр в Sauber, където ще партнира на Кими Райконен.

Мениджърът на Мик Сабине Кем, която е мениджър и на Михаел, вчера не коментира информацията за 19-годишния пилот.

0 от 500