IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti призна QX30 за провал

Компанията ще замени кросоувъра със собствен модел

Infiniti призна QX30 за провал

Японският производител Infiniti определа кросоувъра QX30, разработен съвместно с Mercedes-Benz, като „неуспешен продукт” и ще го замени с изцяло собствен модел. Това заяви пред изданието Motor Authority новият президент на компания Кристиан Мение, който зае длъжността в началото на годината.

През 2018 г. Infiniti е продала 8101 бройки от QX30 на американския пазар, докато резултатът на Mercedes-Benz GLA, който е изграден на същата платформа, е над 24 000 единици. Според Мение, компанията му ще продължи да продава модела още известно време, но вече работи над негов заместник.

Infiniti QX30

Топ-мениджърът допълни, че приемникът на QX30 ще бъде изграден на собствена платформа на Infiniti, като ще получи двигатели с променлива степен на сгъстяване. Сега такъв мотор се използва при кросоувъра QX50. Това е 2,0-литров тубоагрегат с 4 цилиндъра, който развива 249 к.с.

Двигателят работи в комбинация с вариаторна трансмисия, като се очаква за заместника на QX30 неговата мощност да бъде намалена. С колко точно обаче, не се съобщава.

Снимки: Infiniti

 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тия дето много плюят инфинити - това им е сигурно най-убития модел точно защото не е техен. Мега якия мерцедес с кийлес ключ който трябва да пъхаш в някаква дупка на таблото... моля ви. Разходете се до инфинити и покарайте нещо друго. П.п. НЕ карам инфинити
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Сетиха се че от платформата на Мерцедес нищо не става. Стари дизели с проблемен автоматик. Двигателите и кутиите на Рено които слагат са си ОК, но защо да даваш толкова пари за Q30/QX30, като за по-малко можеш да си купиш същото от Рено ...
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Неуспешен в САЩ , защото е малък , но скъп . 24 хил. бройки за Мерцедес GLA също са нищо . В щатите такива компактни коли не вървят хич .
  • #1
    10 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не се ли досещат, че това просто е грозно?