IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дългите лимузини получиха забрана в Ню Йорк

За шофьорите на този тип коли ще се изисква нова категория

Дългите лимузини получиха забрана в Ню Йорк

Популярните най-вече в САЩ дълги лимузини бяха забранени в щата Ню Йорк, след като при инцидент с такъв автомобил през есента на миналата година загинаха 20 човека. Тогава водачът на машината нарушил правилата, в резултат на което навлязъл в насрещното и се е слбъскал с камион. Това е най-голямата катастрофа в щата Ню Йорк от 2009 г., когато при друг инцидент също загинаха 20 души.

За да се избегнат подобни случаи занапред, властите решиха да въведат сериозни ограничения на движение на дългите лимузини и големи всъдеходи, които могат да возят по повече от 8 човека. Сред тези мерки е и пълната им забрана в щата Ню Йорк.

„Започваме реформа, която ще даде право на властите и полицията да отстраняват от пътя опасните автомобили. Техните собственици ще бъдат подвеждани под отговорност, като целта на тези мерки е да се повиши обществената безопасност в Ню Йорк”, коментира губернаторът на щата Андрю Куомо.

Той препоръча на властите да спрат регистрацията на нови дълги лимузини и да забранят движението на вече регистрираните по пътищата на щата. Освен това, собствениците на такива автомобили ще трябва да получат допълнителна категория (за товарен автомобил), за да могат да ги управляват. За нарушение на забраната и ограниченията глобата е 25 000 долара.

0 от 500