IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Визията на Hyundai за бъдещето на автомобилния транспорт (ВИДЕО)

То включва интерактивно предно стъкло и безпилотници със сгъваеми крака Elevate

Визията на Hyundai за бъдещето на автомобилния транспорт (ВИДЕО)

На изложението за потребителска електроника CES-2019 в Лас-Вегас южнокорейската компания Hyundai Motor представи пътна карта на автомобилния транспорт на бъдещето, чийто основен фокус е осигуряването на свобода на движение за потребителите.

Визията на Hyundai се основава на три ключови области: разработки в областта на "отворените иновации", актуализирана стратегия на компанията в областта на създаването на електрически превозни средства и стратегия за глобално лидерство в областта на "свързаната мобилност". Очаква се представената пътна карта да засили конкурентоспособността в областта на изкуствения интелект чрез създаване на специализирани изследователски центрове и установяване на партньорства с компании, които правят разработки в тази област.

hyundai-ces-press-conference-1

Style Set Free е новата концепция на Hyundai за индивидуален дизайн на транспортните средства. Тя се основава на бъдещи автономни разработки и позволява на потребителите да променят и актуализират условията на шофиране според начина си на живот.

В Hyundai смятат да използват данните от интелигентни превозни средства за пускане на отворена екосистема. Тя ще позволи на различни подсистеми на информационно-комуникационните технологии да създадат структурен поток от обществено достъпни данни между превозните средства и средата, в която работят. Това ще допринесе за широкото разпространение на "свързани" автомобили, което допълнително ще засили ролята на Hyundai като лидер в областта на мобилността на бъдещето. Компанията смята, че технологията на "свързаната" кола трябва да бъде внедрена във всяко превозно средство, така че всеки шофьор да може да разчита на безопасно и комфортно шофиране.

hyundai-elevate-press-conference-1

На изложението бе представена и безпилотният концепт Elevate, който ще бъде първият представител на новата категория високо мобилни превозни средства - Ultimate Mobility Vehicle. Elevate има редица нови технически характеристики: модулна платформа със сменяемо тяло на капсулата (пътническа и товарна версия); роботизирани сгъваеми крака с пет степени на свобода и вградени електрически двигатели; способност да се придвижва в стила на бозайниците или влечугити в различни посоки; способност за преодоляване на препятствия във височина и дълбочина от 1,5 м.

Друга посока на развитието на бъдещите технологиите от Hyundai е създаването на интериора на автомобил от четвърто и пето ниво на автономия. На CES-2019 компанията показа как ще изглежда салонът на такава кола - с високотехнологично предно стъкло, което може да се превърне в интерактивен екран, променяйки степента на прозрачност и предоставяйки на водача информация за маршрута, състоянието на автомобилните системи и много други.

При това могат да се показват не само навигационни функции, като движението по зададения маршрут, скоростта и др., но и предупреждения за напускане на лентата и за препятствия. Освен това водачът ще може да вижда в реално време данни като сигналите на светофарите, пътните и метеорологичните условия.

Снимки и видео: Hyundai

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Товя е пълна простотия. Пътя ли ще гледаш или тоновете ненужна информация, с които те залива "страхотната" нова система.Крайно време е "иноваторите" да разберат, че претрупрането на "водача" с информация води до проблеми.Представете си една кифла зад волана, която се е загледала в информацията на предното стъкло...