IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Робозадник тества седалките на Ford (ВИДЕО)

Сяда, мърда и подскача 7500 пъти за 3 дни, за да провери трайността на тапицерията

Робозадник тества седалките на Ford (ВИДЕО)

Всички автомобили на Ford, които се произвеждат в Европа, вече преминават през така наречената "роботизирана симулация на задника на шофьора". Това е специална инсталация с мека възглавница, която се нагрява до температурата на човешкото тяло и се накисва с 450 милилитра вода.

В продължение на три дни роботът, наречен Robutt (Робозадник - от английски), симулира десетгодишен цикъл на използване на колата. През това време той роботът сяда, мърда и подскача на седалката 7500 пъти. Целта на теста е компанията да се увери, че потта, освободена от шофьора след фитнес или заради жегата, няма да повлияе на външния вид на тапицерията. На първия подобен тест бе подложен Ford Fiesta от моделната 2018 г.

Mrs. Doorboto-Nissan

Необичайните роботи за тестване на автомобили използват и Nissan. Инсталацията Mrs. Doorboto проверява надеждността на вратите и техните механизми. Компанията отбелязва, че за 10 години експлоатация на автомобила, вратите се отварят средно 45 000 пъти. Роботът прави същото само за три дни - отваря и затваря вратата на всеки шест секунди.

За проверка на качеството на боята Nissan пък използва миниатюрен модел на контактна автомивка, чиято четка се върти със 180 оборота в минута. В нея са поставени метални пластини, боядисани в цвета на каросерията,   като прави няколко цикъла на тестване, включително с използване на специален абразивен прах.

 

0 от 500