IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford пуска чудовищен Mustang в ограничена серия

Подготвената от компаниите Hurst и Kenne Bell машина ще разполага с мощност до 1500 к.с.

Ford пуска чудовищен Mustang в ограничена серия

Производителите на автомобили, а и други компании, използват тунинг изложението SEMA за представяне на своите проекти, които едва ли някога ще се появят в серийно производство. Има обаче и изключения, като едно от тях е този Ford Mustang с чудовищна мощност. Той е подговен от компаниите Hurst и Kenne Bell и ще излезе в лимитирана серия.

Чудовищно мощен Ford Mustang излиза в ограничена серия

Златисто-бялата спортна кола е построена на базата на 6-ото поколение на Mustang. Цялото име на проекта е Hurst Kenne Bell R-Code Mustang, като фирмата Hurst участва с направата на скоростната кутия, докато на експертите от Ken Bell е поверен двигателят, на който е поставена турбина.

В крайна атмосферният 5,0-литров V8 мотор, работещ с 6-степенна механична скоростна кутия, освен турбокомпресор е получил още нова система за впръскване на горивото, както и нова изпускателна система. Мощността на агрегата е увеличена от стандартните 435 к.с. до 750 к.с., но това съвсем не е крайният резултат. В арсенала на Kenne Bell има още по-мощна турбина, която позволява два пъти повече конски сили – около 1500.

Чудовищно мощен Ford Mustang излиза в ограничена серия

Любопитното е, че окачването на автомобила е почти стандартното за модела, като са сменени единствено пружините и така е намален пътният просвет. Спортната кола е получила още допълнителни аеродинамични елементи, нов преден капак, както и 20-цолови джанти. От тази машина ще бъдат произведени 50 бройки, които вече са продадени.

Снимки: SEMA
 

Тагове: sema ford mustang
0 от 500
  • #2
    42 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Се си мисла, че ако на една атмосферка (дори такава) просто и боднат компресор, нема се получат нещата.предполагам че са нови бая детайли матора - бутАла, биели, лагери, съединител и прочее карантии...
  • #1
    66 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като цяло съм фен на японските автомобили, но този мустанг си изглежда яко.