fallback

Всеки закупил нов автомобил в Италия ще получи 1 500 евро

В петък италианското правителство одобри план за стимулиране на националната индустрия на стойност два милиарда евро.

За да подкрепят автомобилната индустрия и да раздвижат пазара, всеки който смени своя стар автомобил с нов ще получи 1 500 евро, които ще се приспадат от цената на новия автомобил. Заради финансовата криза покупките на нови коли в Италия (както и в цяла Европа) намаляха. През януари тази година са регистрирани с 32% по-малко нови автомобили в сравнение с януари 2008 г. С предприетите мерки италианското правителство се надява да стимулира продажбите, но в най-оптимистичните прогнози се планират с 10% по-малко продадени автомобили в страната в сравнение с 2008 г. Крупни суми за подкрепа на собствените автомобилни фирми заделиха и във Франция и в Германия. Във Франция автомобилната индустрия получи 6 милиарда евро. В Германия всеки купувач на нов автомобил ще получава бонус от 2 500 евро.
Тагове:
fallback
  • #2
    Друг Стефан ( преди 15 години )
    Адаш,и на мен ми се иска да дойдат по-добри времена,но за съжаление няма светлина в тунела.То всичко да ни е наред,та да се сетят за стимулиране на автомобили...Колко ли още ще си купуваме старите коли и ще ги доразбиваме по подобията на пътища?
  • #1
    Стефан ( преди 15 години )
    Еми айде де кога и тия кратуни от нащо правителство ще се сетят да подпомогнат закупуването на нови автомобили. То вярно че в ние автомобили не произеждаме, понеже същите ония кратуни докато се разберат кой колко да лапне и румънците ни го нашибаха. Няма смисал да казвам всеки знае колко коли сега се произвеждат в Румъния. Все пак надеждата умира последна и дано кратуните мислят поне 2% за целукупния български народ, който в по-голямата си част се чуди как да си купи кола на старо
fallback
Последни