fallback

PSA Peugeot Citroen отлага серийното производство на хибридите „plug-in”

Френската група PSA Peugeot Citroen отлага началото на серийното производство на хибридни автомобили.

Идеята е при моделите на Citroen и Peugeot да се предлагат и хибридни версии съчетаващи дизелов двигател и електромотор и зареждащи се от стандартната електрическа мрежа (plug-in). Пред изданието Automotive News, мениджърът отговарящ за хибридните разработки на групата, Ладимир Принс (Ladimir Prince) съобщава, че най-вероятно разработката ще бъде отложена с една или две години. Плановете бяха серийното производство на хибридни автомобили да започне през 2010 г. Принс обяснява решението с усилията в този момент на криза, групата да намали разходите. В същото време, Принс пояснява, че хибридите с дизелов двигател  и електромотор, но без системата plug-in, ще се появят на пазара както беше планирано. Един от първите хибриди от този тип ще е Peugeot 3008, който трябва да бъде на пазара през 2011 г.
Тагове:
fallback
  • #3
    Renault fan ( преди 15 години )
    нещастна история
  • #2
    :) ( преди 15 години )
    Ми откаде да знаеш, може да възникват проблеми и те да ги оправят и французи и немци, незнам дали ше се радваш ако колата на 3тия дет ти отиде в сервиза.
  • #1
    LEXUS ( преди 15 години )
    То не беше 2009-та,2010,а сега 2011,почти съм сигурен,че 2011 ще ги отложат пак с 4 години :) Французите само на приказки го докарват,германците също. Реално свършена работа нула.
fallback
Последни