fallback

Крис Бенгл напуска BMW

Крис Бeнгл напуска длъжността шеф-дизайнер на BMW Group.

От ръководството на фирмата обясниха, че досегашният главен дизайнер напуска за да се занимава със собствени проекти, които са извън автомобилния бизнес. Крис Бенгл е сравнително отдавна в BMW, като от 1992 г. е начело на Северноамериканското дизайнерско бюро на Баварската фирма. По-късно се издига до шеф-дизайнер на BMW Group, като първият му проект на този пост беше седанът на Серия-7 появил се през 2001 г. на автомобилния салон във Франкфурт. От тогава до днес той е работил практически върху всички нови модели от 1, 3, 5, 6 и 7 Серия, като има основен дял и при създаването на SUV модела X5. Последният му проект за BMW е концепцията GINA, представена на 10 юни 2008 г. Мястото на Бенгл като шеф-дизайнер на BMW Group ще заеме Адриан ван Хойдонк (Adrian van Hooydonk) досега главен дизайнер на марката BMW.
Тагове:
fallback
  • #8
    designer ( преди 15 години )
    Абе вие сте пълни ***! И като гледам коментарите ви, тази констатация трябва да ви радва. Кубични глави!
  • #7
    thebrainless ( преди 15 години )
    Като изключа Z4 и новата тройка, останалите модели изглеждат доста гадничко, особенно въпросната 7ма серия която направи, а за старя Х5 нямам думи, това е най-грозното нещо на света
  • #6
    Triforce ( преди 15 години )
    Много ми е интересно кой ще е новият дизайнер на фирмата? Единствените негови автомобили, които на мен ми харесват са новата 7-*** серия и БМВ Z4. До някъде и фейслифта на 3-ката. Абе дано новият дизайнер да направи по-интересни автомобили!
  • #5
    Пепо ( преди 15 години )
    Най-радостният ден в историята на марката!Четено между редовете -уволнен поради некадърност.
  • #4
    robi1971 ( преди 15 години )
    Много си е добър дизаинера сега е в КИЯ. Освем 7 серия тоя направи Х5 , Х3 (точно американското звено) и 1 серия с които ВМW завладя голяв процент от пазара в тия сегменти
  • #3
    DeadFox ( преди 15 години )
    AAAAлилуя,аааалилуя,алилуя,алилуя!!!!!Най-накрая БМВ пак ще почнат да правят красиви коли. Тоя им ...... мамата на БМВ и това е мнение на доста от феновете.(не че съм голям почитател на марката, но не мога така леко да отмина такава хубава новина)
  • #2
    WickedSixD ( преди 15 години )
    dali e za dobro?
  • #1
    Triforce ( преди 15 години )
    Пфууу! От кога го чакам този момент!!!
fallback
Последни