fallback

Renault преговаря с Ford за закупуване на Volvo

Renault води преговори с Ford за евентуално закупуване на Volvo, съобщава информационната агенция Reuters.

Двете фирми са се срещнали още в края на миналата година за да разискват сделката, но не е бил постигнат успех, след като не са се споразумели за цената на шведската марка. Renault и Ford обаче са продължили разговорите и през тази година. Всъщност това не е първи опит на френската фирма да закупи шведската. През 1993 г. Renault и Volvo бяха пред сливане, но съпротивата на част от управата на Volvo и на част от собствениците, обединени тогава в Шведска Асоциация на притежателите на акции от Volvo, провалиха сделката. По принцип двете фирми се допълват добре, защото ударението при Renault е върху малките и средни масови автомобили, докато Volvo е специалист при по-големите и луксозни модели. Разговорите с Volvo обясняват и решението на Renault да замрази проектите си за нови луксозни модели от по-висок клас. Ако сделката бъде приключена успешно ще се стигне по-скоро до поглъщането на шведската марка от Renault, а не до влизането на Volvo cars в алианса Renault-Nissan. Наскоро Volvo декларира загуби от 1.5 милиарда долара в условията на криза. Това определено засили решителността на Ford (със загуби от 6 милиарда долара само за последното тримесечие на 2008 г) да се раздели с шведската марка.
Тагове:
fallback
  • #60
    Анонимен ( преди 15 години )
    за съжаление си прав,били единствения автомобилен производител в момента,който си увеличава продажбите.
  • #59
    Asko ( преди 15 години )
    Това е ужас производители на рено и дачия и нисан да сложат пръст в сериозната шведска машина. Ужас и безумие само като се сетя за Волво 440 с двг. на рено и си представям какво ще се случи с бъдещите Волво. Добре че с камионите нещата са си в ръцете на шведите. Еиии тая посредственост рено пежо ситроен vw audi направо ми се гади от такива коли. 100 пъти по добре един Hundai ако щете само не и тези евро коли произведени в китай.
  • #58
    NANI ( преди 15 години )
    М'даа...не четете списания - "кади пишело" лошо за бoклуците с име РЕНО, бъдете "слупи" и вервайте САМО И ЕДИНСТВЕНО НА *** ОТ RENAULT.BG - като тоя - тихият луд monkata! Че тая година "ние българите..ше усерем" пак никаквите продажби в БГ на това "автомобилно" недоразумение наречено РЕНО!!Забележка: Част от "правописа" е типичен за monkata/renault fan/ - интелектуалното "ниво" в RENAULT.BG!
  • #57
    Анонимен ( преди 15 години )
    mdfefwefwef
  • #56
    monkata ( преди 15 години )
    Всичките коментари тук са или глупости или написани от *** и тая милена много ни информира кади пишело нещо за рено еми не ми се вярва някой да е слуп и като са толко големи гадости защо пишете за тия коли? Или просто ние българите сме големи простаци и гледаме да усерем всичко
  • #55
    Анонимен ( преди 15 години )
    alooo osvedomenite,ot 2007 megan,clio i lagina se pravqt v Turcia . to biva nevejestvo ama 4ak tolkova....!
  • #54
    Анонимен ( преди 15 години )
    51...Лагуна се произвежда единствено в Сандовил, Франция - това за Лагуна произведена в Турция няма как да ти го каже дилър. Това са абсолютни глупости и измислици. Не, че съм разглеждал Лагуна 3 в детайли, аз знам как изглежда Лагуна 1 и Лагуна 2.
  • #53
    Анонимен ( преди 15 години )
    Разминава ли се панелите на Лагуна !? Леле я отиди я виж тапако
  • #52
    milena ( преди 15 години )
    Сега четох новината за новото Рено Сценик малко по-напред.Вижте там какъв дебат е почнал.Нямам какво повече да ви казвам.
  • #51
    Анонимен ( преди 15 години )
    алооо,последния.Влез в шоурума на Рено и виж на чисто нова Лагуна как се разминават фугите на вратите,на калниците и изобщо на панелите.Ще ми казва дилъра,че било заради турската сглобка!Ама какво ме интересува с какво оправдават мърлявщината на французите,този *** струва колкото една гарсонера!Това е безобразие!!!А вътре видяхте ли я?Това е адската пръчка!Как може някой да дава пари за това...?!
fallback
Последни