fallback

Ford ще обяви продажбата на Volvo скоро

Ford единствен от така наречената „Голяма тройка” на американските автомобилни производители все още не е получил държавна финансова подкрепа.

Това не означава, че групата не се нуждае от нови капитали. В опит да получи свежи финанси, Ford може да се опита да продаде Volvo още идния месец. Според изданието The Detroit News, Ford ще разпрати документи за евентуалната продажба до потенциални купувачи до средата на февруари. Въпреки че поне досега не са известни потенциални купувачи за шведската фирма, очакванията са интерес към сделката да проявят няколко китайски фирми (Chery, SAIC и Guangzhou Automobile Group). Ford закупи Volvo през 1999 за 6.4 милиарда долара. Според предварителни оценки сега американската група ще поиска за Volvo поне 6 милиарда долара. Няма поставен срок за осъществяване на продажбата.
Тагове:
fallback
  • #4
    разбирател ( преди 15 години )
    ще бъдат закупени от Мерцедес, това е абсолютно достоверно. Според изданието Automotovenewsq, сделката възлиза на сумата от 5.5 милиарда евро, и ще бъде обявена официално следващата седмица. Форд запазва 10% от собствеността на Волво, а Мерцедес се задължава да не извършва съкращения в следващите три години и да не продава марката през следващите десет години!
  • #3
    fordf350 ( преди 15 години )
    не знаех, че са продали и ягуар....няма значение Ягуар и Форд - не върви, твърде е лигаво.Но Форд и Волво си пасват перфектно. Ще бъде грешка!
  • #2
    M ( преди 15 години )
    Volvo-премиум марка...те продадоха Jaguar& Aston Martin,а да задържат Volvo-няма смисъл.
  • #1
    fordf350 ( преди 15 години )
    готини са волво обаче най-добре да си останат във Форд. Просто Форд се нуждаят от подобна премиум марка.
fallback
Последни