fallback

Chrysler – Fiat, много надежди и планове

Ако планираният алианс между Chrysler LLC и Fiat S.p.A бъде реално осъществен до края на април, новото американо-италианско партньорство ще доведе до нови модели за пазара на САЩ.

Според информация публикувана в Automotive News, това ще бъдат два модела на Alfa Romeo, един на Fiat и четири коли с марката на Chrysler или Dodge, но на базата на технологии от Fiat Group. Всички те ще бъдат произвеждани в заводите на Chrysler в Северна Америка и ще се продават в дилърските центрове на Chrysler, Dodge и Jeep. Според изданието, най-вероятно трите модела на групата Fiat ще са мини колата Fiat 500, компактната спортна Alfa Romeo Mi.To. и Alfa Romeo 149, заместникът на 147. Трите автомобила ще бъдат сглобявани в САЩ, като те ще бъдат и в основата на четирите нови модела на Chrysler. Според източниците на Automotive News в близко време американската група ще започне да произвежда нов супер мини хечбек, който ще се прави на базата на следващото поколение на Fiat Panda, като колата ще бъде на платформата на 500. Този модел ще се продава най-вероятно като Chrysler, но може да бъде и с марката на Dodge. Alfa MiTo ще предостави платформата си, както и турбодвигателите си с обем 1.4 и 1.8 литра на нов компактен хечбек. Накрая платформата на Alfa 149 ще бъде в основата на бъдещия заместник на Dodge Caliber, както и за седаните от среден клас Dodge Avenger и Chrysler Sebring.
Тагове:
fallback
  • #7
    баба пена ( преди 15 години )
    или гигантски провал или удар в десетката. това се отнася както за крайслерите, така и за фиатките. он.он мога да ти обясня, ама няма ;)
  • #6
    on.on ( преди 15 години )
    ти си виждал ли?обясни ни тогава защо и трите им компании потънаха,ама яко?
  • #5
    az79 ( преди 15 години )
    aman ot razbira4i-----kude ste vijdali amereikanski avtomobili vie ---po filmite
  • #4
    ivan ( преди 15 години )
    Да ви кажа Крайслер са гола вода.Шефовете им сами пуснали слуха в края на лятото,че Хюндай искал да ги купи,да си вдигнат цената.
  • #3
    asd ( преди 15 години )
    Щото само фиат са се навили да предадат технологии за 30% от Крайслер... всички други групи са искали мажоритарен пакет...
  • #2
    RUFF ( преди 15 години )
    Направо си връщам 300C-то...
  • #1
    koko ( преди 15 години )
    ... и ще се пръкне върховната бричка!
fallback
Последни