fallback

Два нови бензинови турбодвигатели на Renault

На автомобилния салон в Женева, Renault ще представи обновена версия на компактния хечбек Clio.

Модернизираният Renault Clio ще има нов вид в предната си част, като двигателите с които сега се предлага няма да бъдат променяни. Наред с това от Renault ще представят и два нови бензинови турбодвигатели, които още през тази година ще се появят на серийни модели на фирмата. Информацията е от френското автомобилно списание L’Automobile Magazine. Първият нов бензинов турбодвигател е с обем 1.6 литра, който ще замени атмосферният двигател с обем 2.0 литра. Новият двигател е с мощност 156 к.с. и е произведен на базата на турбодвигателят с обем 1.4 литра и мощност 130 к.с. От него обаче се различава освен по по-големия работен обем, също и с по-различна глава на цилиндровия блок и друга турбина. Този двигател ще се предлага с моделите Megane и новите Scenic и Laguna. Вторият нов двигател е с обем 1.8 литра и ще се монтира на Laguna, Vel Satis, Espace, а също и на Megane RS. При „горещия” Megane мощността му ще достига до 250 к.с.
Тагове:
fallback
  • #16
    Анонимен ( преди 15 години )
    брат ми пише от щатите,че направо си е търговска война там между Toyota и Hyundai,в европа нищо не сме виждали.На американците им било тъпо,че техните фирми са само неми свидетили какво правят азиатците.
  • #15
    Anonimen ( преди 15 години )
    Hyundai отдавна надминаха франсетата в ширпотребата а сега със серията си Genesis гонят и японците...за немските премиум обаче ще трябва да почакат!
  • #14
    borko ( преди 15 години )
    гледах го това,да адски се изкефих,че хюндай бият немците на тяхна територия ,ама те за три месеца чак рекорд по продажби поставили , за ужас на "великата им немска тройка" . ама разбра ли какъв бил отговора? правителството им ще поема 2000 евро от цената на нов автомобил ако е немски , и си немски гражданин.Беше ясно ,че VW са като парализирани и няма да направят нищо.Ама погледни какъв гаф с този голф 6.явно нямат пари. иначе "в детайлите му е силата",ле ле ,дали са успяли да заблудят поне себе си,че това е нов модел,а не фейлифт?
  • #13
    Анонимен ( преди 15 години )
    autsaider Hyundai ?! kakvo ti stava - pro4eti kakvo se slu4va v Germania , izbiha ribata s i10 i i30 , edna ve4er imahe predavane za tova po TV .nemskata presa skusva ot podigravki VW .
  • #12
    milen ( преди 15 години )
    Гаранцията им не е "върха на сладоледа" де.Hyundai имат 5 годишна гаранция и са пети производител,не аутсайдер.Да ви кажа,имам Меган 2003 дизел,и не бих го нарекал безпроблемен,вкл. изгоряла гарнитура на двигателя,без да е прегряван.Иначе е прилична,но още в гаранция без причина се отврили възд. възглавници,и са ги сменяли,ам не е само това.Свикнах с нея,но все имам едно на ум.
  • #11
    monkata ( преди 15 години )
    ДА и поради тази причина продават новите модели с "японска" гаранция! Не казвам че никога колите им не са имали проблеми, а че ако е имало проблеми с качеството те са взимали мерки.Нормално е някой модел да има проблеми, важното е да се вземат мерки.Неямям предвид че Рено са най-великия пройзводител на автомобили, но и аз не мога да казвам на черното бяло.А проблемната Лагуна 2 ? За времето си беше натълкана с много електроника и на достъпна цена и проблемите с качеството идваха точно оттам, възможно е да имала проблеми и с някои двигатели, въпреки че не беше лош автомобил. И сега Рено пусна в продажби Лагуна 3 , кола която е според специалисти била много по-качествена от старата и т.н.
  • #10
    on.on ( преди 15 години )
    kakvo se penite za gluposti!Нали преди 5 години Рено обявиха шумно,че поемат "борба" с лошото качеството и лошия им имидж.Сега като се сринаха тотално ги подиграват от всякъде,четете поне,не се излагайте!Пежо и Ситроен тогава си замълчаха,щото се знаят колко могат,и за това сега не са толкова жалки като Рено.
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    Какъв аутобилд,бе човече!Те вместо да си оправят безобразното качество,пуснали сервизни коли в Германия и Франция да прибират закъсалите,за да не попадат в статистиката.
  • #8
    ivan ( преди 15 години )
    Ти да не си им адвокат,или те ти плащат заплатата?И нисан и митсубиши имат проблеми с техните мотори,какво се правиш,че не знаеш!Ееее,то бива бива пристрастност , ама да казвате на черното бяло....
  • #7
    monkata ( преди 15 години )
    Иванчо ходи си разлравял какво си чел в Аутобилд на друго място! Кога пък са им били лоши двигателите или са били неиздържливи? Продавали са двигатели и на Волво и на Jeep споделят с Нисан !Рено са производители и на много големи и мощни машини-дори за България Ес дари 40 пожарни Рено,които са едни от най-добрите също така произвеждат военни машини, камиони и автобуси, за които трябват мощни и надежни двигатели. Та дали пък не си знаят работата ?
fallback
Последни