fallback

UK Garage доработи Lotus Exige

Италианската тунингова фирма UK Garage, специализирана в доработката на британски спортни автомобили, представи широка програма за Lotus Exige, наречена Extrema.

Една от най-важните промени при нея е замяната на базисния двигател с обем 1.8 литра от Toyota с двигател к шест или осем цилиндъра от GM. Има опция за двигател на Lotus Exige да се монтира V8 от Chevrolet Corvette с мощност 650 к.с. От UK Garage предлагат и цялостна изработка на каросерията от фибростъкло или карбон. За да стане възможно използването на двигатели V6 и V8 конструкторите са удължили каросерията на Lotus Exige с 200 мм. Изцяло ново е окачването, което е регулируемо. Най-слабият двигател предлаган в програмата Extrema е турбо V6 с обем 2.8 литра. Той има две версии на мощност – 300 или 350 к.с. След него се предлага V8 PowerTech с обем 2.6 литра и мощност 360 к.с. Наред с това са достъпни и двигатели с мощност 420, 450, 500, 560 к.с. и споменатия V8 от Chevrolet Corvette, с два варианта на мощност - 513 и 650 к.с. С всеки един от предлаганите двигатели, собственото тегло на тунинговия Lotus Exige няма да бъде по-високо от един тон. Най-мощната версия ще има ускорение от място до 100 км/час за 2.8 секунди, а до 200 км/час за 7 секунди. Максималната скорост на колата е 320 км/час. Цената на най-слабата тунингова версия на Exige започва в Европа от 66 000 евро.
Тагове:
fallback
  • #4
    carpe_diem ( преди 15 години )
    Коректор, и аз много се дразнех навремето, ама то тоя "карбон" май си навлезе като термин и си се използва за щяло и за нещяло...
  • #3
    Коректор ( преди 15 години )
    Няма ли да се научите най-после, че такова нещо като карбон няма - на български се нарича въглерод. В контекста на това, за което пишете, предполагам, че става дума за carbon fibres - въглеродни нишки.:)
  • #2
    ..... ( преди 15 години )
    lleleellell verno teq sa lydi 650 konq na *** 1 ton.................................................................................
  • #1
    MclarenF1/627 ( преди 15 години )
    Малиии тези са се побъркали!Това чудо ще е като влакче на ужасите с тези характеристики!
fallback
Последни