fallback

PSA Peugeot Citroen ще се присъедини към алианса Fiat-Chrysler?

Един от най-разискваните казуси в световната автомобилна индустрия е алиансът между Fiat и Chrysler.

Това е част от големия план за излизане на Chrysler от кризата. Целта е американската фирма да получи достъп до технологиите на Fiat за малки и средни автомобили с ниско потребление на гориво, до най-новите платформи и двигатели за тях. Идеята е част от тези агрегати и части да бъдат произвеждани в заводите на Chrysler. От друга страна Fiat може да помогне на Chrysler и с много развитата си дистрибуторска мрежа, най-вече на някои нови пазари. Според договора, Fiat няма да налива пари кеш в Chrysler, а ще получи 35% от всички нови проекти на Chrysler, базирани на предоставените им технологии. Chrysler ще разработи свои модели на базата на малките градски и компактни автомобили от Fiat. От своя страна италианската група разчита на Chrysler за реализиране на свои модели в САЩ. Става дума за Fiat 500 и някои модели на Alfa Romeo, които да бъдат произвеждани от Chrysler. Сега обаче този съюз може да стане още по-интересен, защото се заговори за възможно присъединяване и на PSA Peugeot Citroen. Заговори се за възможно сливане на френската и на италианската групи, но засега няма нищо конкретно. Появиха се информации, че Fiat търси гаранти за кредитна линия най-малко за 5 милиарда евро, за да осъществи сливането с френската група. Ако се стигне до сливане или някаква друга форма на съюз между Fiat, PSA и Chrysler това ще стане третата по големина автомобилна група, след Toyota и GM.
Тагове:
fallback
  • #6
    Nqkoi ( преди 15 години )
    Samo deto "ubiistvenite" im modeli,bivat ubivani ot konkutenciqta:)
  • #5
    thebrainless ( преди 15 години )
    Fiat 500 е автомобил на годината! Fiat произвеждат също, Ferarri, Alfa Romeo, IVECO, предполагам че пропускам още нещо,. Смешници Ани са хората, които коментират автомобилите само по снимчица, без изобщо да са в час... Alfa правят убииствени модели например!
  • #4
    ani ( преди 15 години )
    Ами то си има статистика,аз нищо не си измислям.Ама верно,трябваше и Рено да се вклюючат,поне целия талаш да е на едно място. P.S: Не ми пишете за Мазерати,какво общо има..?!Това дори говори още по-лошо за ФИАТ.По добре италианските палачори да се замислят защо са на дъното.Всъщност не,Пежо,Ситроен и особено Рено ги изместиха.Ама голяма борба за това дъно...:))) А какви обещания бяха от Рено преди 5 години,как щели да станат най-качетсвената марка,да преборят лошия имидж,драконови мерки...!Сега ги подиграват от всякъде.Пежо и Ситроен поне се знаят и си мълчаха.За това сега като се сринаха не се толкова жалки.
  • #3
    пежото ( преди 15 години )
    Ани-чка-баничка фиат правят Мазерати ! така ,че за мърливите хора и автомобили и хора няма да ти обеснявам !
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Заражда се върховната бричка.Само рено липсва и ще са недостижими.
  • #1
    ani ( преди 15 години )
    Много искам да се обединят!Така автомибилната мърлявщина,заемащата дъното в клациите по качество,ще се оформи в група.
fallback
Последни