fallback

Заместникът на Shelby Cobra? (Видео)

Чували сме за много автомобили, които са били наричани "новата Cobra", но нито един от тях не успя да замести уникалната, легендарна кола.

Сега, британският дизайнер Джейми Мартин смята, че е успял да сътвори достоен заместник на Shelby легендата.Прототипът носи името Cobra Venom V8 и също като оригиналната Shelby Cobra е плод на англо-американските традиции в автомобилостроенето, съчетавайки зашеметяващ дизайн, дело на англичанин и мощен мотор, продукт на американският Ford. Различен от V8 агрегата на Ford, поставян в оригиналната Cobra (впечатляващ дори и днес със своите 425 к.с.) е двигателят на Cobra Venom V8. Той също е V8, но е оборудван с компресор и доставя мощност от 524 к.с. Предвидената скоростната кутия е ръчна с шест степени, а ускорението до 100км/ч. става за 3.6 секунди.Според проекта, новата Cobra ще притежава олекотено, алуминиево тяло, много системи за пасивна и активна сигурност, както и сателитна навигационна система, LED светлини и други глезотии, присъщи на съвременните автомобили.Все пак колата е само прототип, но Джейми Мартин се е постарал да и подсигури, инспириран от киното, видео материал с впечатляваща 3D графика.
Тагове:
fallback
  • #5
    Роко ( преди 15 години )
    зарди тази кола е въведено ограни4ението за скороста по пъти5тата
  • #4
    anonimen ( преди 15 години )
    незнам ама тфа ако наистина излезе ще бъде много яка кола и брутална да се надяваме изглежда този джеими доста се е постарал за графиката
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    дано не е убиец в буквалния смисъл, като оригинала...
  • #2
    Triforce ( преди 15 години )
    Ако е вярно видеото и колата е поне 90% като на клипа, направо ще е убиец!
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Кобра е призната за най-красивата кола на света. Но е и по известна с прозвището КОЛАТА ПРАВЕЩА ВДОВИЦИ. В света са останали единични бройки от емблематичния модел но факт е ,че тази кола е убила в 80% собствениците си. Голяма мощ и нулева защита е равносилно на смърт. За това и от близо 50-60 години не е ваден модел, именно заради тази особеннос на убиец . Иначе колата наистина е много красива.
fallback
Последни