fallback

Ultimate Aero EV – най-бързият сериен електромобил?

Shelby SuperCars (SSC) вече притежават титлата за най-бърз сериен автомобил.

Сега от фирмата са се устремили към създаването и на най-бързият електромобил. Това ще бъде Ultimate Aero EV. От SSC твърдят, че това ще бъде също и електромобилът, който се зарежда най-бързо. Тяхната технология, наречена Nanotechnology Rechargeable Lithium-Ion Battery се нуждае само от 10 минути (!) за да зареди автомобила от стандартна електрическа мрежа с напрежение 110 V (американския стандарт). След зареждане от 10 минути най-бързият електромобил ще може да измине 200 мили (320 км). Ако подобен резултат се окаже реалност, подготвяните за масови модели електромобили, като Volt, Tesla и Fisker може да имат проблеми. Освен системата за бързо зареждане, интерес представлява и самият електродвигател. В SSC са го нарекли AESP, или All-Electric Scalable Powertrain. Това което го прави уникален е възможността за повишаване на мощността в определена скала и неговото охлаждане с оригинална охладителна течност. Този двигател може да има мощност от 200 к.с. достатъчни за автомобил от среден клас, 500 к.с за SUV модел или пикап и 1 200 к.с. достатъчни за тежкотоварен камион, автобус или военен автомобил. От SSC не уточняват кой от вариантите на двигателя ще бъде монтиран на Ultimate Aero EV. Засега не се съобщават и по-подробни данни за динамиката на автомобила и неговите общи технически характеристики.
Тагове:
fallback
  • #4
    Ицо ( преди 15 години )
    Това изглежда доста впечатляващо! Нещо не ми се вярва да е възможно ако двигателя е само електрически, зареждащ 10мин. и караш 320км.!!!
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    "Shelby SuperCars (SSC) вече притежават титлата за най-бърз сериен автомобил"
  • #2
    greenWorld ( преди 15 години )
    i su6to taka za6to nai burziq "serien" kato nadali ima ob6to 10 broiki postroeni ? zapitvam az :)
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО.. НАЙ-БЪРЗО ЗАРЕЖДАЩИЯ ЕЛЕКРОМОБИЛ а не най-бързия. Може след време да е и най-бързия но в момента се набляга на друго в статията.
fallback
Последни